Τρίτη 24 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Σε αναζήτηση προπονητή

Οριστικό ναυάγιο με Ιορντανέσκου που μένει στην Εθνική

Και επίσημα τελείωσε χθες το φλερτ της ΑΕΚ με τον ομοσπονδιακό προπονητή Ανχελ Ιορντανέσκου, αφού μπορεί μετά τον αγώνα με τον Ιωνικό η ΠΑΕ να έβγαλε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η Ενωση έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Ρουμάνο τεχνικό, αλλά τα γεγονότα της χθεσινής ημέρας ήταν ραγδαία με αποτέλεσμα το κλείσιμο της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, αρχικά η ΕΠΟ εξέδωσε δική της ανακοίνωση χθες το μεσημέρι στην οποία διευκρινιζόταν ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωτήρης Αλημίσης συναντήθηκε με τον Ιορντανέσκου. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο Ρουμάνος προπονητής διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας "ότι ουδέποτε είχε πρόθεση να σπάσει το συμβόλαιό του και να εγκαταλείψει την Εθνική, τιμά την υπογραφή του και οτιδήποτε δημοσιευτεί στον Τύπο και αφορά το αντίθετο είναι αναληθές".

Μάλιστα την ανακοίνωση ακολουθούσε δήλωση του Ιορντανέσκου (στα αγγλικά) υπογεγραμμένη από τους δύο άνδρες.

Το απόγευμα ήταν η σειρά του Δημήτρη Μελισσανίδη να πει για πρώτη φορά δημόσια τις απόψεις του για το θέμα παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, αφού έκανε μια αναφορά στα όσα είχαν προηγηθεί, εξαπέλυσε μύδρους κατά "πάντων υπευθύνων" που δεν μπόρεσε να ευτυχίσει το ειδύλλιο με τον Ρουμάνο προπονητή, ενώ στο τέλος επισήμανε ότι μέχρι τον αγώνα με τον Αρη θα υπάρχει ο νέος προπονητής.

Σύμφωνα με τον "κιτρινόμαυρο" πρόεδρο, οι άνθρωποι της ΕΠΟ γνώριζαν το ενδιαφέρον της ομάδας του αφού είχε κάνει επαφές τόσο με διάφορα στελέχη όσο και με τον Σωτήρη Αλημίση. Πρόθεση ήταν να λυθεί το συμβόλαιο κοινή συναινέσει, ενώ όπως τόνισε δεν τέθηκε καν το θέμα της παράλληλης απασχόλησης. Οσον αφορά τους λόγους που δεν προχώρησαν τα πράγματα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατηγόρησε τους ανθρώπους της ΕΠΟ, αφού όπως δήλωσε ο ξαφνικός έρωτάς τους με τον Ιορντανέσκου άρχισε μόλις είδαν να ενδιαφέρεται η ΑΕΚ, ενώ αρχικά δεν τον ήθελαν. "Αν ενδιαφερόταν άλλη ομάδα κάποιοι από την ΕΠΟ θα τον είχαν πάει συνοδεία στην ομάδα" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τη χθεσινή συνάντηση του Ιορντανέσκου με τον Σωτήρη Αλημίση ο Δημήτρης Μελισσανίδης τόνισε: "Δεν έχουμε τίποτα με τον Ιορντανέσκου, κατανοούμε τη θέση του μετά την ψυχολογική πίεση που δέχτηκε". Τέλος, όσον αφορά τον νέο προπονητή, ο πρόεδρος της ΑΕΚ επισήμανε ότι πλέον ψάχνεται η καλύτερη δυνατή λύση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι Ελληνας. Εξελίξεις αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, αφού όπως δείχνουν τα πράγματα στον αγώνα με τον Αρη θα υπάρχει καινούριος προπονητής.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ