Τρίτη 24 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Χαμόγελα για τρεις

Τριπλή χαρά είχαμε το Σαββατοκύριακο για το ελληνικό πόλο αφού οι τρεις από τους τέσσερις εκπροσώπους - Βουλιαγμένη, Ολυμπιακός και Πάτρα -στα Κύπελλα Ευρώπης κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση. Αντίθετα τα Χανιά που από την αρχή είχαν δύσκολο έργο δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια. Ας δούμε αναλυτικότερα.

Τσάμπιονς Καπ: Η πρωταθλήτρια Ελλάδας Βουλιαγμένη κατάφερε τελικά να πάρει αυτό που ήθελε αφού τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου που διοργανώθηκε στο ΟΑΚΑ και οδηγεί στην επόμενη φάση. Οι "μπέμπηδες" ισοβάθμισαν την ισπανική Καταλούνια με 4 βαθμούς αλλά οι Ισπανοί πήραν την πρωτιά λόγω καλύτερης διαφοράς. Στο κρίσιμο παιχνίδι του Σαββάτου η ελληνική ομάδα επικράτησε της Ντιναμό Βουκουρεστίου με 8 - 7 και έφθασε τις δυο νίκες (ως γνωστό είχε επικρατήσει και της Πεσκάρα). Ετσι ο αγώνας με την Καταλούνια αποτέλεσε τυπική διαδικασία και η ήττα της Βουλιαγμένης με 2 - 4 δεν άλλαξε τίποτα. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Πεσκάρα νίκησε τους Ρουμάνους με 12 - 10. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Καταλούνια 4, Βουλιαγμένη 4, Ντιναμό Βουκουρεστίου 2, Πεσκάρα 2.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ: Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στον επόμενο γύρο αφού στον όμιλο που διεξάχθηκε στο Ανόβερο τερμάτισε πρώτος και αήττητος. Ο Ολυμπιακός νίκησε κατά σειρά τη ρωσική Σπάρτακ Βόλκογραντ με 8 - 7, την οικοδέσποινα Λίντεν με 10 - 9 και τη Γαλατάσεραϊ με 7 - 2. Οι Ρώσοι που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση ήταν η άλλη ομάδα που προκρίθηκε.

ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ: Την πρώτη θέση στον όμιλό της κατέλαβε και η Πάτρα αφού στους αγώνες που διεξήχθησαν στην πρωτεύουσα της Αχαϊας, η ελληνική ομάδα επικράτησε της ρωσικής Καζάν με 10 - 7 στην παράταση (κ. α. 7 - 7), της ουγγρικής Ζέγκετ 8 - 7 στην παράταση (6 - 6) και της ιταλικής Κανοτιέρι με 7 - 4 που πήρε τη δεύτερη θέση του ομίλου. Αντίθετα τρεις ήττες γνώρισαν τα Χανιά στον όμιλο που έγινε στην Ιταλία αφού ηττήθηκαν από τη διοργανώτρια Ρέκο 6 - 5, την Ντουμπρόβνικ με 10 - 5 και την κροατική Πρίμορατς 11 - 9 στην παράταση (κ. α. 7 - 7).

  • Σε αγώνες για την Α1 ανδρών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Χαλκίδα - Εθνικός 14 - 9, ΟΦΘ - Χίος 6 - 7. Σήμερα διεξάγεται ο αγώνας Ηλυσιακός - Χανιά.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ