Τρίτη 24 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κίνδυνος ενόψει

Στη Σλοβενία η Εθνική, χωρίς δικαίωμα στην αποτυχία

Για τη Σλοβενία αναχωρεί στις 09.00 η εθνική ομάδα, για το πρώτο από τα τρία παιχνίδια, από τα οποία περνάει η πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας. Η ελληνική ομάδα ξεκινάει από την τρίτη θέση, με στόχο να ξεπεράσει, για λόγους ψυχολογίας και γοήτρου, Σλοβενία και Γερμανία, που προηγούνται στον όμιλό της. Η αποστολή δεν είναι καθόλου εύκολη. "Εχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο, όσο και καθοριστικό αγώνα. Για να νικήσουμε, πρέπει να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια και να παίξουμε με σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση", υπογράμμισε χτες ο Π. Γιαννάκης. Η αποστολή της ελληνικής ομάδας γίνεται ακόμα δυσκολότερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Σλοβένοι είχαν νικήσει πέρσι στο ΟΑΚΑ, ενώ φέτος εμφανίζονται ενισχυμένοι με δύο πολύ καλούς παίκτες, τον Γ. Ζντοβτς και τον Ρ. Νεστέροβιτς. Για τον τελευταίο η Ελληνική Ομοσπονδία καταβάλλει προσπάθειες να τον κρατήσει εκτός αγώνα, απειλώντας την Κίντερ Μπολόνια, ότι θα του στερήσει το ελληνικό διαβατήριο σε περίπτωση που αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι. Ο Νεστέροβιτς είναι από την κατηγορία των ελληνοποιημένων παικτών, έστω κι αν δεν αγωνίστηκε ποτέ στην Ελλάδα. Τον έκανε Ελληνα ο ΠΑΟΚ και του έδωσαν διαβατήριο με το όνομα Μακρής. Στην Ιταλία αγωνίζεται ως Μακρής, στη Σλοβενία ως Νεστέροβιτς και η ΕΟΚ απειλεί να του στερήσει το δικαίωμα να αγωνίζεται ως Κοινοτικός στην Ευρώπη.

Στην αποστολή της Εθνικής συμμετέχουν οι: Σιγάλας, Κορωνιός, Οικονόμου, Αλβέρτης, Ρεντζιάς, Μπουντούρης, Παπανικολάου, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Τσακαλίδης, Κακιούζης, Καράγκουτης, Λιαδέλης και Σιούτης.

  • Στο διεθνές τουρνουά της Ολλανδίας, η εθνική ομάδα των εφήβων κατέλαβε την τρίτη θέση. Ηττήθηκε από την Εθνική ανδρών της Ολλανδίας με 73 - 75, ενώ νίκησε τη Νιγηρία με 82 - 75.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ