Πέμπτη 19 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόταση υποκρισίας!

Συζητήθηκε χτες στην ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τη σύσταση Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Με αντικείμενο τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τη σύσταση επιτροπών ελέγχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των εξελίξεων στη βιοτεχνολογία, συνεδρίασε χθες η ολομέλεια της Βουλής. Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο που προβλέπει μεταξύ άλλων πως οι επιτροπές αυτές θα υπάγονται κατευθείαν στον πρωθυπουργό.

Για υποκριτική συμπεριφορά κατήγγειλε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ,Αχιλλέας Κανταρτζής,αφού προτείνει τη σύσταση επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα ελεγχόμενη από την κυβέρνηση την ίδια ώρα που η ίδια η πολιτική της κάθε άλλο παρά συμβάλλει στη διασφάλισή της.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε "η κυβέρνηση μιλάει για υπεράσπιση και διεύρυνση των ανθρώπινων δικαιωμάτων αλλά με την πολιτική που ακολουθείται στη χώρα μας, με την προσαρμογή στα δεδομένα της δήθεν παγκοσμιοποίησης και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, τίποτε από αυτά δε θα μείνει όρθιο. Μια πολιτική που βρίσκει στήριξη και στις άλλες εκείνες δυνάμεις της αντιπολίτευσης που κινούνται στη λογική των μονόδρομων, δηλαδή στην πολιτική της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου". Ιδιαίτερα αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ στο δικαίωμα στην εργασία την ώρα "που η ανεργία φουντώνει και κινείται σε διψήφιους αριθμούς σπρώχνοντας τα πλατιά στρώματα στην ανεργία και το περιθώριο". Επίσης στο δικαίωμα της προστασίας της οικογενειακής ζωής και κατοικίας όταν στην ΕΕ υπάρχουν πάνω από 6 εκατομμύρια άστεγοι στους δρόμους, ή στο δικαίωμα στη μόρφωση όταν οξύνονται οι ταξικοί φραγμοί.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ίδια τη φύση της επιτροπής αναρωτώμενος πώς μια επιτροπή η οποία θα διορίζεται και θα ελέγχεται από την κυβέρνηση θα μπορεί να ασκήσει έλεγχο και κριτική για τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, "θα βγάζει λάδι την κυβέρνηση", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά την επιτροπή βιοηθικής που προτείνεται για την επίβλεψη των εξελίξεων στη Βιοτεχνολογία, ο Αχιλλέας Κανταρτζής υποστήριξε πως το έργο αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και από μια διακομματική επιτροπή ή μια επιτροπή υπουργείου.

Από την πλευρά του πάντως ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι η υπαγωγή των συγκεκριμένων επιτροπών στον πρωθυπουργό, τους προσδίδει κύρος και αξιοπιστία σημειώνοντας επίσης πως το απόρρητο των θεμάτων που εξετάζει θα είναι στη διακριτική της ευχέρεια να το δημοσιοποιεί ή όχι. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία και ο Συνασπισμός, ενώ καταψήφισε το ΔΗΚΚΙ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2008-08-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-05-30 00:00:00.0)
Στις 27 του Μάη οι ψηφοφορίες στη Βουλή(2008-05-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1999-12-18 00:00:00.0)
Και τυπικά παράρτημα της Μπούντεσμπανκ(1998-05-08 00:00:00.0)
Σταθερά στο θρόνο του... το ρουσφέτι(1997-08-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ