Πέμπτη 19 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Ανυποχώρητος στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η κινητοποίηση των φορέων της εκπαίδευσης ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής εμφανίστηκε ανυποχώρητος στην εφαρμογή της πολιτικής του.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δ. Σιούφα είπε ότι η κυβέρνηση θα "εντατικοποιήσει" τις προσπάθειές της για την "υλοποίηση και ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης". Ο Κ. Σημίτης μάλιστα ισχυρίστηκε ότι τα συνθήματα των κινητοποιήσεων που γίνονται κατά της πολιτικής της κυβέρνησης είναι "οπισθοδρομικά" και επιδιώκουν να "μην κάνουμε τίποτα".

Κατά τον πρωθυπουργό, η πολιτική της κυβέρνησής του έχει ευρύ χρονικό ορίζοντα και θα καταλήξει το 2002, αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και αντιμετωπίζει με επιτυχία τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Είπε ότι ειδικά φέτος μοιράστηκαν δωρεάν περισσότερα βιβλία, ενώ αυξημένοι ήταν και οι διορισμοί εκπαιδευτικών. Στο γραπτό κείμενο της ομιλίας του, που μοιράστηκε, θέλοντας να δείξει ότι είναι ανυποχώρητος στην πολιτική του, επικαλέστηκε την - με τη βοήθεια των ΜΑΤ - πραγματοποίηση του διαγωνισμού για πρόσληψη εκπαιδευτικών, λέγοντας ότι "αν η κυβέρνηση δεν προχωρούσε σε γενναίες αποφάσεις, αγνοώντας το πολιτικό κόστος και τις συντεχνιακές αντιδράσεις, θα μέναμε στο τέλμα".

Επίσης διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, ανέφερε ότι οι υπάλληλοι του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων επιδίωξαν με την απεργία τους τη "ματαίωση της ορθολογικής οργάνωσης του όλου συστήματος", ενώ είναι γνωστό ότι οι υπάλληλοι αυτό που ζητάνε είναι να αποτραπεί η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΣΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ