Σάββατο 24 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Η ιερή συμμαχία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ στο στόχαστρο του λαού

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στα Γρεβενά

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στα Γρεβενά ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αφού εκτίμησε τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, υπογράμμισε ανάμεσα στ' άλλα:

1. Την επομένη των εκλογών είμαστε παρόντες, ερχόμαστε σ' επαφή με τους εργαζόμενους και το λαό, παλεύουμε από καλύτερες θέσεις για τα λαϊκά προβλήματα, για την προώθηση φιλολαϊκών λύσεων. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, τα προβλήματα είναι παρόντα και τυραννούν τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία. Γι' αυτό χρειάζεται ένταση των δυνάμεών μας.

2. Η κυβέρνηση δε θέλει να λάβει το μήνυμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Η ανάγνωσή του γίνεται αντεστραμμένα από το ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση, την επόμενη του καταποντισμού της, δηλώνει ότι με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα επιμείνει στο δρόμο προς την ΟΝΕ. Στο δρόμο που φέρνει δεινά στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και πολλά κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές.

Οχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ΣΥΝ σπρώχνουν σταθερά στην κατεύθυνση της ΟΝΕ, στο δρόμο των πολυεθνικών και της Νέας Τάξης. Αλλωστε ο ΣΕΒ έδωσε την κατεύθυνση. Ο χειμώνας προοιωνίζεται θερμός.

Οι εργάτες, όλοι οι εργαζόμενοι, η αγροτιά, οι ΕΒΕ, οι νέοι άνθρωποι παλεύουν σήμερα από καλύτερες θέσεις να ενισχύσουν το δικό τους μονόδρομο. Το δρόμο του ενωμένου, συνεπούς και ασυμβίβαστου αγώνα για τη λύση των προβλημάτων τους και βαθύτερες αλλαγές.

3. Απορρίπτουμε την αντικομμουνιστική φιλολογία περί "ανίερων συμμαχιών" που χρησιμοποιεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης κατά του ΚΚΕ. Αυτό που υπάρχει ως πραγματικότητα είναι η ιερή συμμαχία των δυνάμεων που προωθούν τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Που οδηγούν στη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας, στη μείωση της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών, στο μαζικό κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο όνομα της ΟΝΕ.

Ναι, υπάρχει μια ιερή συμμαχία στην οποία παίρνουν δραστήριο μέρος η κυβέρνηση, η ΝΔ, ο ΣΥΝ. Σ' αυτή σπρώχνει μ' όλες του τις δυνάμεις ο ΣΕΒ. Αυτή την ιερή συμμαχία έχει, πρέπει να έχει στο στόχαστρό του ο λαός και το εργατικό κίνημα. Σαν σπάσει αυτή η συμμαχία, σαν ανατραπούν οι συσχετισμοί υπέρ των εργαζομένων και σε βάρος αυτής της αντιλαϊκής συμμαχίας, τότε μπορεί να περιμένει οφέλη ο λαός και ο τόπος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ