Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από κλασικά έως ινδιάνικα

Μουσική ποτισμένη με το μοναδικό ρυθμικό χρώμα της Νέας Ορλεάνης από σήμερα στο "Χαφ Νοτ" τζαζ κλαμπ (Τριβωνιανού 17, Μετς), όπου θα εμφανίζεται(μέχρι τις 22/10) ο πιανίστας και τραγουδιστής Αντι Φίλιπς.Ο κόσμος του Ντόκτορ Τζον, του Ρέι Τσαρλς, του Ερικ Κλάμπτον και άλλων θρυλικών ονομάτων του ρυθμ εντ μπλουζ περνάει μέσα από την παρουσία και τη μουσική του καλλιτέχνη. Αν και γεννημένος στο Μπρονξ της Ν. Υόρκης ο Αντι Φίλιπς είναι σπεσιαλίστας της χοτ μουσικής τζαζ, που γεννήθηκε στις αρχές του αιώνα στη Λουιζιάνα κι εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

  • Εργα των Μότσαρτ, Μπαχ και Στραβίνσκι περιλαμβάνει το πρόγραμμα, που θα παρουσιάσει η Καμεράτα,στη σημερινή, πρώτη συναυλία της για φέτος, στην αίθουσα "Δημ. Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής (8.30μ.μ.). Θα διευθύνει ο Στίβεν Λίπσιτ,ενώ σολίστ θα είναι η πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου.
  • Διασχίζοντας "δρόμους", που αγγίζουν πότε την ανατολική, πότε τη δυτική μουσική παράδοση, πότε την τζαζ και πότε τη ροκ, με έντονο πάντα το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, οι "Οκάζιοναλ Ντριμ" σήμερα (11μ.μ.) εμφανίζονται στο"Μπαράκι του Βασίλη" (Ζ. Πηγής 98). Στον ίδιο χώρο, αύριο, οι Μάνθος Αρμπελιάς και οι "Σαν" θα παρουσιάσουν τον καινούριο τους δίσκο, ενώ την Κυριακή η Σάσα Βούλγαρη θα διηγείται λαϊκά παραμύθια και παραδοσιακές ιστορίες απ' όλο τον κόσμο.
  • Τραγούδια από το δίσκο του "Το σκοτάδι καίγεται", αλλά και μια αναδρομή στην ελληνική και ξένη ροκ μουσική, θα παρουσιάσει την Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη ο Δημήτρης Λιόλιος στο "Σταυρό του Νότου" (Φρατζή και Θαρυπού 37, Ν. Κόσμος). Μαζί του τραγουδούν οι Ελ. Αφεντάκη, Μ. Σμερός και Αλ. Μπαλακάκης.
  • Ινδιάνικα τραγούδια της Λατινικής Αμερικής, με έμφαση στο δίσκο τους "Μάνα Γη", παρουσιάζουν οι "Απουριμάκ" σήμερα στο "Παλένκ" (Φαραντάτων 41, Γουδί). Στον ίδιο χώρο αύριο θα υπάρχει μια μουσική αναδρομή στη ροκ, σόουλ, μπλουζ και λάτιν, ενώ την Κυριακή και πάλι ινδιάνικα τραγούδια από τους"Γκρούπο Σιπάν" (Περού).
  • Λάτιν βραδιά η αυριανή στο "Στάδιο" (Μουσούρου 1, Μετς), όπου εμφανίζονται οι "Γκρούπο Καντέλα".

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ