Παρασκευή 16 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προτάσεις επί σκηνής

O "Γυάλινος Κόσμος" του Τένεσι Ουίλιαμς,που ανέβηκε πέρσι στο θέατρο "Εμπρός",επαναλαμβάνεται και φέτος στον ίδιο χώρο. Οι παραστάσεις αρχίζουν σήμερα, στον επάνω όροφο του θεάτρου, σε ένα χώρο ιδανικό για να ζωντανεύουν οι μνήμες. Ο σκηνοθέτης, Δημήτρης Μαυρίκιος,προσέγγισε το έργο έτσι όπως ήθελε ο συγγραφέας, όταν έλεγε "το έργο αποτελεί μία ανάμνηση. Ετσι το σκηνικό δεν μπορεί να είναι ρεαλιστικό. Η ίδια η μνήμη μας κάνει εκτενέστατη χρήση της ποιητικής αδείας. Παραμερίζει κάποιες λεπτομέρειες κι άλλες τις διογκώνει, ανάλογα με τη συναισθηματική αξία που έχει για εκείνην το κάθε τι που αγγίζει". Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Λιλύς Πεζανού,η μουσική του Νίκου Κυπουργού,οι χορογραφίες της Ελενας Τοπαλίδου.

Παίζουν οι: Ράνια Οικονομίδου, Αγγελική Παπαθεμελή, Νίκος Κουρής και Αγης Εμμανουήλ.

  • Το μυθιστόρημα του Ντάνιελ Ντεφόε "Ροβινσών Κρούσος" ανεβάζει την Κυριακή (11.30 πμ και 3μμ) η Παιδική Σκηνή του Μοντέρνου Θεάτρου στην "Αλκυονίδα",σε ελεύθερη διασκευή του Γιώργου Μεσσάλα.Τα σκηνικά είναι του Βασίλη Τσιντσικώφ και τα κοστούμια της Μαρίας Ιγγλέση.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Γιώργος Μεσσάλας, Περικλής Μοσχολιδάκης, Ιφιγένεια Στάϊκου και Γιώργος Προμπονάς.

Οι παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής δίνονται κάθε Κυριακή, ενώ θα δοθούν και επιπλέον παραστάσεις σε συλλόγους και σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ