Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αταλάντευτη η αγωνιστική συμπαράταξη

Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

Οι κομμουνιστές, οι αριστεροί αγωνιστές, οι οικονομολόγοι, φορείς και προσωπικότητες με κοινωνική ευαισθησία που βρέθηκαν μαζί σ' αυτήν τη συμπαράταξη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, μπορούν να είναι υπερήφανοι για τον αγώνα που έδωσαν "του ωραίου, του μεγάλου και τ' αληθινού".

Τα σημαντικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου, η ιδιαίτερα αξιόλογη επιτυχία της "Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης" στην Αθήνα, και της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", ενίσχυσαν τη δική μας δυναμική που θα εκδηλωθεί με τα ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ και την προσεχή Κυριακή.

Αυτό είναι το δικό μας, εξαιρετικά θετικό μήνυμα. Αντίθετα ως καταποντισμός χαρακτηρίστηκε από τον Σπύρο Χαλβατζή το πλήγμα που δέχτηκε η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και η παγίδα της "κεντροαριστεράς". Μια κυβέρνηση που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, που η αμηχανία της να βγάλει συμπεράσματα, συνοδεύεται από την επαναλαμβανόμενη αλαζονεία, την έπαρση και τον αυταρχισμό.

Από τη δική μας πλευρά, η ενίσχυση που πήρε η συμπαράταξη, αυτό το κύτταρο αγωνιστικής παρουσίας στον τομέα των αυτοδιοικητικών κέντρων, βρίσκεται σε άμεση αντιστοιχία, τόσο προς τα προβλήματα σε δημοτική και νομαρχιακή βάση, όσο και σε σύνδεση με τους αγώνες που αναπτύσσονται απέναντι στη νέα τάξη, την παγκοσμιοποίηση της κρίσης, την ανεργία, την ολομέτωπη επίθεση κατά των κοινωνικών κατακτήσεων, την Ευρώπη του Μάαστριχτ - Αμστερνταμ και τη συνακόλουθη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η προσεχής Κυριακή δεν αποτελεί απλώς πρόκληση και πρόσκληση για την ένταση της δικής μας προσπάθειας και στο δεύτερο γύρο και με τα ίδια κριτήρια, αλλά και ενδιάμεσο μιας αταλάντευτης αγωνιστικής πορείας για την ανάπτυξη και ισχυροποίηση του μετώπου και της συμπαράταξης.

Οπως τότε, όταν το Εθνικό Συμβούλιο, στις Κορυσχάδες, ψήφισε: "Ολες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται από το λαό. Ολοι οι Ελληνες, ΑΝΤΡΕΣ και ΓΥΝΑΙΚΕΣ, έχουν ΙΣΑ πολιτικά και αστικά δικαιώματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ