Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αποφάσισαν την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΟΑΣΑ

Στην τελική ευθεία για την ιδιωτικοποίηση σωρείας δημόσιων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση, έπειτα από τις χτεσινές αποφάσεις που λήφθηκαν στην κοινή συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας και Κυβερνητικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, και όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κατά τη χτεσινή σύσκεψη, o υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Τ. Μαντέλης παρουσίασε τα νομοσχέδια που αφορούν στις λεγόμενες "διαρθρωτικές αλλαγές" σε ΕΛΤΑ, ΟΣΕ και ΟΑΣΑ.Πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα παραπάνω να αποτελέσουν νόμους του κράτους μέχρι το τέλος του χρόνου,όπως είπε ο Δ. Ρέππας,ο οποίος δήλωσε ότι το πρώτο αυτής της σειράς των νομοσχεδίων που θα κατατεθούν στη Βουλή, θα είναι εκείνο για τα ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, τα εν λόγω νομοσχέδια, που αποβλέπουν στον "εξορθολογισμό" και τον "εκσυγχρονισμό" των δημοσίων επιχειρήσεων, αποτελούν προϊόν διαλόγου με τους εργαζόμενους! Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να εξάρει την "υπεύθυνη στάση" εκείνων των συνδικαλιστικών ηγεσιών, που συνδιαλέγονται με την κυβέρνηση και συνομολογούν στη βάση μιας πολιτικής, που πασχίζει για τη διάλυση της δημόσιας περιουσίας και την παράδοσή της στους ιδιώτες.

Ενδεικτικό της στάσης της κυβέρνησης και της προπαγάνδας που θα συνοδεύσει τις μεθοδεύσεις για τη διάλυση των ανωτέρω δημοσίων επιχειρήσεων, είναι ότι χτες ο Δ. Ρέππας, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των αποφάσεων του κυβερνητικού - κομματικού οργάνου, θεώρησε σκόπιμο να διαφημίσει την... "κοινωνική ευαισθησία" των "εκσυγχρονιστών", φέρνοντας σαν παράδειγμα τη... χαμηλή τιμή των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες. Μια τιμή που η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη παρέλαβε στις 75 δραχμές και την έχει αισίως ανεβάσει στις 120 δραχμές!.

Με δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, είπε ότι τα νομοσχέδια για τις αστικές συγκοινωνίες, τα ΕΛΤΑ και τον ΟΣΕ θα κατατεθούν κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη βδομάδα στη Βουλή, προσθέτοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ψηφιστούν από την ολομέλεια της Βουλής μετά τις δημοτικές εκλογές. Καταλήγοντας, ανέφερε ότι θα ακολουθήσει "ο τελευταίος γύρος διαλόγου με τους εργαζόμενους" (;) πριν την κατάθεση των νομοσχεδίων στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ