Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Λίστα πάλης και αγώνα

Το ψηφοδέλτιο της Κίνησης παρουσίασε χτες ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Σαλπέας, σε συνέντευξη Τύπου. Συνδικαλιστικά στελέχη, εργάτες, αντιστασιακοί, συνταξιούχοι, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, αθλητές, επιστήμονες, νοικοκυρές, καλλιτέχνες και εκπρόσωποι μαζικών φορέων, συγκροτούν ένα πλατύ ψηφοδέλτιο, με τη συμμετοχή ανθρώπων από διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις

Ψηφοδέλτιο πάλης ενάντια στην αυτοδιοίκηση - συμμέτοχο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης παρουσίασε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτης Σαλπέας.

Οι εξήντα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού προέρχονται από ένα ευρύ επαγγελματικό και ηλικιακό φάσμα, με τις γυναίκες να καταλαμβάνουν ένα σημαντικό ποσοστό, περίπου της τάξης του 25%, ενώ σημαντική εκπροσώπηση έχουν και οι νεότερες ηλικίες. Ανάμεσά τους είναι συνδικαλιστικά στελέχη, εργάτες, αντιστασιακοί, συνταξιούχοι, επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, αθλητές, επιστήμονες, νοικοκυρές, καλλιτέχνες και εκπρόσωποι μαζικών φορέων.

Ο Π. Σαλπέας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πλατύ, αγωνιστικό ψηφοδέλτιο γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή σ' αυτό ανθρώπων από διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις, οι οποίοι όμως ενώνονται κάτω από την ανάγκη της δημιουργίας ενός μετώπου πάλης για την αντιστροφή της καταστροφικής πορείας της πόλης. Ενάντια "σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση φορομπήχτη και συμμέτοχο στην κατεδάφιση εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα από τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης. Για μια ΤΑ, με κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα, που θα εγγυάται την ειλικρινή και έντιμη αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων των δημοτών και του Πειραιά, όπως εξειδικεύονται στο πρόγραμμά μας". Πρόσθεσε, ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού είναι γνωστοί στον πειραϊκό λαό, λόγω της δραστηριότητάς τους μέσα από συλλογικούς φορείς και της καθημερινής επαφής τους με τον κόσμο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε και σε ορισμένα βασικά σημεία του προγράμματος του συνδυασμού που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη βδομάδα. Ο συνδυασμός τάσσεται υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού και βρίσκεται αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζομένων της πόλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Θα διεκδικήσει τους οφειλόμενους από την κυβέρνηση στην Αυτοδιοίκηση πόρους και την επαναπρόσληψη των απολυμένων στην καθαριότητα, καθώς και τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής της αποκομιδής.

Στο πρόγραμμα κατατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών υπηρεσιών, το περιβάλλον, για μια παιδεία χωρίς φραγμούς και ελλείψεις. Επίσης, για το κυκλοφοριακό, τη νεολαία, τον αθλητισμό και τον αγώνα κατά των ναρκωτικών, την κοινωνική παρέμβαση του δήμου στην υγεία και την πρόνοια, στον πολιτισμό. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η προβολή της ΕΑΜικής Αντίστασης, προτείνοντας τη δημιουργία μουσείου.

"Καλούμε τους δημότες του Πειραιά να αγωνιστούν μαζί μας για μια πόλη που θα παλεύει για την κάλυψη των αναγκών του κόσμου της δουλιάς. Μια πόλη που θα εμπνέει στους νέους την αγάπη για ζωή και δημιουργία, θα δίνει ελπίδα στο αύριο", κατέληξε ο Π. Σαλπέας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ