Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Προς ολοκλήρωση το σχετικό νομοσχέδιο

Στις αρχές του 1999 θα λειτουργήσει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), το νομοσχέδιο για τον οποίο θα είναι έτοιμο μέσα στον επόμενο μήνα. Αυτό ανακοίνωσε προχτές ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, Ηλ. Αποστολάκης,μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα με θέμα: "Ποιότητα στη βιομηχανία τροφίμων ζωικής προέλευσης".

Ο γενικός γραμματέας επανέλαβε τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το ρόλο του ΕΦΕΤ. Χαρακτηριστικό του πόσο ουσιαστικός θα είναι ο ρόλος του και κατά πόσο θα θίγει την υποβάθμιση της ποιότητας, που φτάνει στο τραπέζι των καταναλωτών και που συνυπάρχει με την "απελευθέρωση" της αγοράς, είναι το περισσό ενδιαφέρον με το οποίο οι βιομήχανοι διοργανωτές της ημερίδας εξέφρασαν την υποστήριξή τους και έκαναν λόγο για αναγκαιότητα υλοποίησης του θεσμού το ταχύτερο δυνατό.

Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με τις προ μηνών εξαγγελίες, στον ΕΦΕΤ (κατά την κυβέρνηση είναι φορέας που ιδρύεται με στόχο την προστασία των καταναλωτών από την ασυδοσία των επιχειρήσεων σε ό,τι έχει να κάνει με την ποιότητα), θα συμμετέχουν και βιομήχανοι. Παράλληλα, θα χρησιμοποιούνται ιδιωτικά εργαστήρια για τις αναλύσεις δειγμάτων, ενώ γνώστες του θέματος εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι στην πράξη θα υποβαθμιστεί ο ρόλος των υπηρεσιών και της παρέμβασης του κράτους για την προστασία των καταναλωτών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ