Πέμπτη 23 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σιγοβράζει η οργή

Χωρίς να καταγγέλλουν, αφού αυτό απαγορεύεται, οι πυροσβέστες είπαν τα πράγματα με τ' όνομά τους

Μπροστά στη σιωπηλή οργή των πυροσβεστών, που ήταν επιφυλακή στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), βρέθηκε χτες το απόγευμα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Ρωμαίος, που τους επισκέφτηκε για να δηλώσει τα... τυπικά συλλυπητήρια και να ευχαριστήσει το ΠΣ επειδή έκανε... το καθήκον του.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Πυροσβεστών Αττικής, Παναγιώτης Δρίτσας,τόνισε πως η μεταφορά της δασοπυρόσβεσης χωρίς όρους και προϋποθέσεις και η παντελής έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης οδήγησαν σ' αυτή την κατάσταση στο ΠΣ, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε, "εμείς είχαμε προειδοποιήσει για την αναποτελεσματικότητα της ανάθεσης της δασοπυρόσβεσης στο ΠΣ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο".Επίσης, ο Ευθύμιος Τσούνας,υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, σημείωσε την καταστρατήγηση των νόμων για τις σχέσεις εργασίας, αφού οι πυροσβέστες δουλεύουν ανεξέλεγκτες ώρες και είναι εξαντλημένοι.

Οσο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκαν τραγικό θάνατο οι τρεις πυροσβέστες και τα αίτια που προκάλεσαν το τραγικό συμβάν, ο Π. Δρίτσας επισήμανε την έλλειψη υποστήριξης από αλυσίδα οχημάτων, αφού, όπως προβλέπει ο κανονισμός, πρέπει να συνεπικουρούνται τα άτομα και τα οχήματα, ενώ, όπως τόνισε, στο σημείο δεν υπήρχε καν συντονιστής αξιωματικός. Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή η μεταβίβαση της δασοπυρόσβεσης από τη Δασική Υπηρεσία στην Πυροσβεστική έγινε μέσα στην αντιπυρική περίοδο, οι πυροσβέστες δεν έχουν εφοδιαστεί ακόμα με τους χάρτες των δασικών περιοχών.

Η ΕΣΑΚ

Επίσκεψη στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής έκανε χτες αντιπροσωπεία της ΕΣΑΚ με επικεφαλής τους Δήμο Κουμπούρη και Δημήτρη Αγκαβανάκη.Ο Δ. Κουμπούρης δήλωσε ότι "η κατάσταση που επικρατεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι τραγική, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, που θυσιάζει τα πάντα στους δείκτες της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης (ΟΝΕ). Είναι εγκληματική ενέργεια της κυβέρνησης να αναθέσει μόνο στην Πυροσβεστική την πυρόσβεση των δασών. Υπάρχουν 1.400 κενές οργανικές θέσεις για αστικές ανάγκες. Η κυβέρνηση, στο όνομα της περικοπής κονδυλίων, δε δίστασε να πραγματοποιήσει όλα αυτά. Οι εργασιακές σχέσεις έχουν διαλυθεί και οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα όρια της φυσικής αντοχής. Χρειάζεται ενότητα και αγώνας των εργαζομένων, κοινό μέτωπο πάλης για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Δε θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα αν αυτή η πολιτική δεν ανατραπεί".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ