Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης πραγματοποίησαν χτες οι πενταετείς πυροσβέστες, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης για τη μονιμοποίησή τους. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε, διότι η θητεία των 4.000 πενταετών που προσλήφθηκαν το 2012 λήγει την Παρασκευή και κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους, επισημαίνοντας ότι πρόσφατα το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα, ζητώντας τη μονιμοποίηση των πενταετών πυροσβεστών και των συμβασιούχων πυροσβεστών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε με δικό της μπλοκ και πλαίσιο αιτημάτων η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ), που ζητά να μπει φρένο στην τριχοτόμηση του προσωπικού στο ΠΣ με μονιμοποίηση όλων των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και συμβασιούχων πυροσβεστών, με σταθερές σχέσεις στην υπηρεσία. Σε σχετική προκήρυξη αναφέρει πως «αναλύοντας τον προϋπολογισμό του ΠΣ για το 2017, αναδείξαμε τη μείωση της δαπάνης για τη μισθοδοσία των πενταετών και των εποχικών κατά 1.571.000 ευρώ. Τονίσαμε ότι η μείωση τίποτε καλό δεν προοιωνίζεται για τους συναδέλφους πενταετείς και εποχικούς».

Το μεσημέρι έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας τους με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ολγα Γεροβασίλη, που υποστήριξε πως μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που θα κατατεθεί την Τρίτη στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο αρμόδιος υπουργός, πάντως, έχει δηλώσει πως μονιμοποίηση των πυροσβεστών εξαρτάται από τη στάση των «θεσμών».

Ενταση προκλήθηκε στο υπουργείο Ανασυγκρότησης όταν οι πυροσβέστες είδαν δυο διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης να πλησιάζουν προς αυτό. Τους ζήτησαν να αποχωρήσουν και όταν οι αστυνομικοί δεν το έκαναν, ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους μπήκαν στο υπουργείο σηκώνοντας τα ρολά, κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδό του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ