Πέμπτη 23 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να πάρει απάντηση η κυβέρνηση

Περιοδεία της ΝΑΣ και συναντήσεις με τους εργάτες του Δήμου Ν. Ηρακλείου

"Δουλεύουμε δύο μήνες και κανένας δε μας δίνει σημασία, ούτε καν το σωματείο...". Η φράση αυτή ακούστηκε αρκετές φορές στη χτεσινή περιοδεία τουΣπύρου Χαλβατζή,υποψηφίου προέδρου της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" και του Θεοχ. Παπαμάργαρη,υποψηφίου νομάρχη Αθήνας της ΝΑΣ, κατά τη συνάντησή τους με τους εργάτες καθαριότητας του Δήμου Ν. Ηρακλείου.

Μια φράση πίσω από την οποία δεν κρύβεται μόνο η αγωνία των εργαζομένων για το ποια θα είναι η τύχη τους στο μέλλον, αλλά και η πικρία για την αδιαφορία που τους δείχνουν τόσο οι δημοτικοί "άρχοντες" οι οποίοι τις περισσότερες φορές - πλην ελάχιστων εξαιρέσεων - αρνούνται να ικανοποιήσουν ακόμα και τα πιο απλά τους αιτήματα (π.χ. γάντια για να μαζεύουν τα σκουπίδια), όσο και οι ηγεσίες των σωματείων που τους γυρίζουν την πλάτη κρυμμένες πίσω από τις μεγάλες καρέκλες τους...

Ο Σπ. Χαλβατζής αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ): "Οι κίνδυνοι για τους εργαζόμενους στην ΤΑ είναι να αρθεί η μονιμότητα μέσω των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Καθημερινά διαπιστώνουμε προβλήματα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και ειδικά στους μεγάλους δήμους, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι που από τη μια πόρτα χτυπάνε κάρτα και βγαίνουν από την άλλη και ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται από τους μηχανισμούς για διάφορους άλλους λόγους. Την ίδια ώρα ειδικά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα λειτουργούν σε ένα χώρο πολλαπλά επικίνδυνο, τόσο στη Χωματερή στα Ανω Λιόσια, όσο και στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό, όπου οι συνθήκες είναι συνθήκες βαρβαρότητας, ειδικά το καλοκαίρι".

Ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε ότι για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση χρειάζεται αντίσταση και πάλη από τους εργαζόμενους, ώστε να εκλεγούν δήμαρχοι και νομάρχες που θα βρίσκονται κοντά στο λαό και στα προβλήματά του, που δε θα αποδέχονται τις εντολές και τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δε θα είναι προέκταση του κρατικού μηχανισμού. Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν μια δυναμική απάντηση, μέσω των εκλογών, στην κυβέρνηση, αλλά και σε όλους όσοι επιβουλεύονται με τη στάση τους την ίδια τους τη ζωή.

Ο Θεοχ. Παπαμάργαρης αναφέρθηκε στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιχειρεί η κυβέρνηση, στο ασφαλιστικό, στο θέμα της πρόνοιας και στην άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. "Αφού σήμερα καταργούν το 8ωρο, γιατί αύριο να μην καταργήσουν και το πενθήμερο, υπογράμμισε, μόνο ο αγώνας μπορεί να δώσει λύσεις και οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές δίνουν τη δυνατότητα καταγραφής της αντίθεσης του λαού απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Το βράδυ των εκλογών η κυβέρνηση πρέπει να μετρήσει λιγότερους νομάρχες, λιγότερους δημάρχους, λιγότερους δημοτικούς συμβούλους. Η κάλπη πρέπει να δώσει ένα μήνυμα - καταπέλτη της κυβερνητικής πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ