Τρίτη 21 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συντονιστική επιτροπή τραπεζιτών για το ΕΥΡΩ

Την απόφασή της να προχωρήσει στη σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής για ΕΥΡΩ, καθώς επίσης και Γραφείου ΕΥΡΩ, ανακοίνωσε χτες η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ). Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΕΤ, έργο της Επιτροπής ΕΥΡΩ θα είναι η καλύτερη προετοιμασία των ελληνικών τραπεζών ενόψει της εισαγωγής του ενιαίου νομίσματος, η αξιοποίηση των πορισμάτων της πρόσφατης μελέτης της ΕΕΤ για την προσαρμογή και τις επιπτώσεις που θα έχει στον ελληνικό τραπεζικό τομέα η Οικονομική και Νομισματική Ενωση και η εισαγωγή ΕΥΡΩ. Η ίδια επιτροπή θα αναλάβει - σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας - το συντονισμό των ενεργειών της ΕΕΤ στα πλαίσια των εργασιών της ΕΘνικής Συντονιστικής Επιτροπής ΕΥΡΩ, έναντι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τραπεζικής Ομοσπονδίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, ορίστηκε ο υποδιοικητής της ΕΘνικής Τράπεζας Ν. Καραμούζης, συντονιστής ο νομικός σύμβουλος της ΕΕΤ Χ. Γκόρτζος και μέλη της στελέχη κρατικών και ιδιωτικών τραπεζών και πανεπιστημιακοί καθηγητές.

Την ευθύνη λειτουργίας του Γραφείου ΕΥΡΩ - έργο του οποίου θα είναι η στήριξη της συντονιστικής επιτροπής - θα έχει ο συντονιστής της Επιτροπής Χ. Γκόρτζος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ