Τρίτη 21 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΟΦTEΞ
Επισείουν τον κίνδυνο της εκκαθάρισης

Στον κλοιό, που από κοινού έχουν στήσει κυβέρνηση, τράπεζες, υποψήφιοι αγοραστές, ανταγωνιστές και διάφοροι καλοπληρωμένοι σύμβουλοι, εδώ και 1,5 χρόνο περίπου, συνεχίζει να βρίσκεται η ΣΟΦΤΕΞ. Ο διαγωνισμός για την πώλησή της βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από ένα χρόνο τώρα, ενώ σε αντίστοιχο χρονικό διάστημα γίνονται και οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους επενδυτές, οι οποίες το τελευταίο διάστημα περιορίστηκαν στην αμερικανική εταιρία "Λόκριτς", μετά από σχετική απόφαση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής.

Στα πλαίσια αυτά, χτες πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης σύσκεψη των πιστωτών, οι οποίοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ενημερώθηκαν αναλυτικά για την προσφορά της υποψήφιας εταιρίας και συμφώνησαν στην επιβεβαίωση των απαιτήσεών τους κατά της ΣΟΦΤΕΞ μέχρι σήμερα το μεσημέρι, με σκοπό να γίνει μία νέα παρουσίαση των προτάσεων της "Λόκριτς" την ερχόμενη βδομάδα.

Οι πιστωτές δε δεσμεύτηκαν ότι θα εγκρίνουν τη συμφωνία, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης επανέφερε, δοθείσης της ευκαιρίας, το σενάριο της εκκαθάρισης, που ισοδυναμεί με κλείσιμο της μεγαλύτερης χαρτοποιίας της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ