Τρίτη 21 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΥΛΙΔΑΣ
Ανησυχίες των εργαζομένων ενόψει της πώλησης

Και προκλητική παρέμβαση Λελάκη, που επιχειρεί να διαψεύσει τα... αδιάψευστα

Στην επικείμενη πώληση των Ναυπηγείων Αυλίδας παρενέβησαν χτες οι εργαζόμενοι, θέτοντας τους δικούς τους όρους. Με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου τους οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Αυλίδας (320 μόνιμοι και 50-60 απασχολούμενοι σε μόνιμο εργολάβο), καλούν την ΕΤΒΑ να θέσει ως απαραίτητο όρο για την πώληση των Ναυπηγείων την εξασφάλιση των μόνιμων θέσεων εργασίας, αλλά και την προοπτική της αύξησής τους, ταυτόχρονα με τη διατήρηση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους.

Επιπλέον ζητάνε από τους υποψήφιους αγοραστές, μακροπρόθεσμο σχέδιο που να εξασφαλίζει την επιβίωση, αλλά και την ανάπτυξη της μονάδας με αποκλειστική και μόνο χρήση ως ναυπηγοεπισκευαστική. Οι παραπάνω όροι, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, αποτελούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις για την ομαλή συνέχιση και ανάπτυξη του Ναυπηγείου και οι όροι αυτοί θα πρέπει να γίνουν κατανοητοί τόσο από τους αρμόδιους, όσο και από τους υποψηφίους αγοραστές. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνουν ότι δε θα επιτρέψουν την πώληση των Ναυπηγείων και σε αυτό θα έχουν συμπαραστάτες όλους τους εργαζόμενους του νομού και όλους τους μαζικούς φορείς.

Στο μεταξύ, η διοίκηση των Ναυπηγείων Αυλίδας, η οποία εκπροσωπείται από τον εφοπλιστή Λελάκη - ο οποίος επί μια δεκαετία ενοικιάζει τα Ναυπηγεία από την ΕΤΒΑ χωρίς να τηρεί ούτε έναν από τους όρους του σχετικού συμβολαίου - με ανακοίνωσή της επιχειρεί να διαψεύσει τα δημοσιεύματα περί χρεών προς την ΕΤΒΑ. Μάλιστα με θράσος και δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν πρόκειται να πληρώσει ποτέ τις οφειλές του, αναφέρει ότι έχει προσφέρει για ενοίκια το ποσό των 1,05 εκατ. δρχ. που πλησιάζει το αντίτιμο αγοράς άλλων μονάδων, προσπερνώντας έτσι το πόσα οφείλει στην ΕΤΒΑ. Τέλος κάνει λόγω για διάφορα συμφέροντα, ενώ με το πρόσχημα της ενημέρωσης των πελατών του ότι το Ναυπηγείο θα είναι υπό τον έλεγχό του μέχρι τον Ιανουάριο του 1999, κάνει σαφές το ότι θα δώσει μάχη να παραμείνουν τα Ναυπηγεία στον ίδιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ