Κυριακή 12 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η άλλη αντίληψη και πρακτική

- Ποια είναι η διαφορετική αντίληψη και πρακτική που πρεσβεύετε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ποιες προτεραιότητες θέτετε στο πρόγραμμα του συνδυασμού σας;

- Εμείς αρνούμαστε το ρόλο του διαχειριστή της μιζέριας και του φτωχού συγγενή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιστεύουμε σε δήμο με διεκδικητικό προσανατολισμό, για να μπορέσει να εξασφαλίσει πόρους, να έχει αρμοδιότητα και διοικητική αυτοτέλεια. Να λειτουργεί ως εντολοδόχος της θέλησης και εκφραστής των αγώνων του λαού της περιοχής, για να σταματήσει ο παραγκωνισμός και η περιθωριοποίηση του νομού μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι εκφραστής όλων των Καρδιτσιωτών, των κοινωνικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων των πολιτιστικών συλλόγων, της γειτονιάς.

Στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας - το οποίο απηχεί τις θέσεις και τις προτάσεις των μαζικών φορέων, του λαού της περιοχής - υπογραμμίζουμε ότι η Καρδίτσα μπορεί να είναι το κέντρο μιας αγροτικής περιοχής, με προοπτικές παραγωγής και απασχόλησης, με δυνατότητα μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, με την απαραίτητη υποδομή, με δυναμική παρουσία στον θεσσαλικό χώρο.

- Δηλαδή, τι συγκεκριμένα προτείνετε;

- Στην εγκατάλειψη των συνοικιών αντιπαραθέτουμε τα έργα και τις παρεμβάσεις άμεσης προτεραιότητας στη φυσιογνωμία που ενισχύουν τη συνοχή, την αλληλεγγύη, τη δημιουργικότητα στις γειτονιές. Με διαρκή χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό στοχεύουμε στην ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης μας και των κοινοτήτων.

Στο κυκλοφοριακό κομφούζιο, στην απρονοησία για τους πεζούς, στην επικινδυνότητα της πόλης, ιδιαίτερα για τα παιδιά, τη λειψή αστική συγκοινωνία, αντιπροτείνουμε και διεκδικούμε χρήματα για χώρους στάθμευσης, διανοίξεις βασικών δρόμων, δίκτυο ποδηλατοδρόμου, ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, προστασία της πόλης από αυθαιρεσίες, παρέμβαση του δήμου στην πολιτική χρήσεων γης, με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στοχεύουμε στον εκσυγχρονισμό της καθαριότητας, στην εφαρμογή της μηχανικής αποκομιδής απορριμμάτων, στην εξεύρεση χώρων για ΧΥΤΑ, στο σεβασμό του περιβάλλοντος.

Θεωρούμε πως η νεολαία είναι έντονα προβληματισμένη και καθόλου προβληματική. Δε χρειάζεται χειραγώγηση, στήριξη θέλει. Η ΤΑ δεν μπορεί να μένει θεατής των εξελίξεων, ούτε να περιορίζεται ο ρόλος της μόνο στη συντήρηση των κτιρίων.

Αγωνιζόμαστε για την ύπαρξη ανθρώπινων συνθηκών φοίτησης όλων των παιδιών σε όλες τις βαθμίδες φοίτησης, για αύξηση των δαπανών, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για δημιουργία συνθηκών επικοινωνίας των νέων στις γειτονιές, με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών απ' τους ίδιους, για αναβάθμιση και επέκταση των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη μας.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι πρέπει να είναι πυρήνες συνάντησης των ανθρώπων της γειτονιάς και της νεολαίας και να έχουν τη συνεχή οικονομική και υλικοτεχνική στήριξη του δήμου.

Θέλουμε το δήμο να είναι το μέσο για την προβολή της ντόπιας ερασιτεχνικής δημιουργίας, του έργου των ανθρώπων των Γραμμάτων και της Τέχνης, να διαφυλάσσει στις νέες συνθήκες τα έθιμα και τις παραδόσεις των κοινοτήτων που εντάσσονται σ' αυτόν.

Επιδιώκουμε την ανάπτυξη και τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, προνομιακός χώρος επαφής και άμιλλας της νέας γενιάς, τη διεύρυνση και βελτίωση της υπάρχουσας αθλητικής υποδομής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ