Κυριακή 12 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Πανεργατική απαίτηση η απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου

Την Πέμπτη, 16 Ιούλη, στα συλλαλητήρια που οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Θεσσαλονίκης, θα δώσουν οι εργαζόμενοι μια πρώτη, αποφασιστική απάντηση στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης, απαιτώντας την άμεση απόσυρσή του

Χαρακτήρα ανοιχτής σύγκρουσης και ρήξης με μια πολιτική, που επιχειρεί να κατεδαφίσει θεμελιώδεις κατακτήσεις και εργατικά δικαιώματα, τα οποία έχουν ποτιστεί με ποταμούς αίματος, παίρνει ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Μετά από τη θύελλα καταδίκης, που συνόδευσε τη δημοσιοποίηση του τερατουργήματος, οι κυβερνητικοί μεσαιωνικοί σχεδιασμοί αμφισβητούνται, πλέον, στην πράξη και στους δρόμους του αγώνα. Κορυφαία κινητοποίηση της βδομάδας, το παναθηναϊκό πανεργατικό συλλαλητήριο,που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας την Πέμπτη, 16 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, με αίτημα να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό νομοσχέδιο. Το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστικό συναγερμό για να μην περάσει "το στρατηγικής σημασίας νομοσχέδιο, που στόχο έχει να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις για τις επόμενες δεκαετίες κατ' εντολήν εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών διευθυντηρίων.

Συλλαλητήριο οργανώνει, επίσης, την ίδια μέρα, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Θεσσαλονίκης στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας προωθεί τη δημιουργία επιτροπών στήριξης των εργατικών δικαιωμάτων στις συνοικίες της πρωτεύουσας.

Και ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται - σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας - να φέρει μέχρι τις 20 του Ιούλη το τερατούργημα στη Βουλή για ψήφιση, σ' όλη τη χώρα εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της 24ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 23 του Ιούλη,που υποχρεώθηκε να κηρύξει η ΓΣΕΕ, της οποίας όμως τμήμα της ηγεσίας της στηρίζει, με το άλλο χέρι της, το κυβερνητικό εγχείρημα.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ