Κυριακή 12 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Συναγερμός για το παναθηναϊκό συλλαλητήριο

Την Πέμπτη στις 7.30μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, σε συλλαλητήριο που οργανώνει το ΕΚΑ, καλούνται οι εργαζόμενοι να στείλουν μήνυμα αποφασιστικής αντίστασης στους μεσαιωνικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Πλατιά καμπάνια ενημέρωσης από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας

Τη "σκυτάλη" του αγώνα για την καθολική καταδίκη και απόσυρση του αντεργατικού - αντιδραστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που βάζει "βόμβα" στα θεμέλια του εργατικού οικοδομήματος, παίρνουν αυτή τη βδομάδα οι εργαζόμενοι της Αθήνας, προχωρώντας την Πέμπτη, 16 Ιούλη, σε Παναθηναϊκό συλλαλητήριο στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος,που διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Η αντίδραση των εργαζομένων απλώνεται σε όλη τη χώρα και μια σειρά σωματεία και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, παίρνουν αποφάσεις καταδίκης του νομοσχεδίου και ταυτόχρονα οργάνωσης της αντίστασης των εργαζομένων, ώστε να στηθεί αγωνιστικό τείχος απέναντι στις επιδιώξεις κυβέρνησης και κεφαλαίου για κατάργηση του 8ωρου, της πλήρους απασχόλησης, καθοριστικό χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος. Με στόχο το νομοσχέδιο να μην περάσει, παίρνουν την υπόθεση της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 23 Ιούλη στα χέρια τους, απομονώνοντας περισσότερο τις ηγεσίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, που, αποδεχόμενες την ουσία των αντεργατικών επιδιώξεων που υπηρετεί το τερατούργημα, κάνουν λόγο για... βελτιώσεις σε σημεία του νομοσχεδίου.

Σημαντικός σταθμός στον αγώνα αυτό, αποτελεί το Παναθηναϊκό συλλαλητήριο και κυρίως το ξεκάθαρο περιεχόμενο και πλαίσιο αιτημάτων που τέθηκε με την απόφαση του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, του ΕΚΑ, και που είναι η συνολική καταδίκη του νομοσχεδίου, το οποίο δεν επιδέχεται κανένα φτιασίδωμα.

Για τις αποφάσεις του ΕΚΑ και τη σημασία που έχει η επιτυχία του συλλαλητηρίου, μιλάνε σήμερα στο "Ρ", τα μέλη της διοίκησής του Τέλης Γόντικας,Χάρης Σμυρνιώτης και Λεωνίδας Καρύγιανης,από τις παρατάξειςΔΑΣ,Αυτ. παρέμβαση και Παναθηναϊκή Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση,αντίστοιχα, οι οποίες και διαμόρφωσαν τη συγκεκριμένη απόφαση του ΕΚΑ.

Επί ποδός βρίσκονται τα σωματεία της Αθήνας για την καλύτερη προετοιμασία και του συλλαλητηρίου και της απεργίας. Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Αθήνας ξεδιπλώνεται μια επίμονη προσπάθεια εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γειτονιά τη γειτονιά, ώστε να ενημερωθεί πλήρως ο κάθε εργαζόμενος και να κατανοήσει σε όλες τους τις διαστάσεις τις αντεργατικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.Παράλληλα, δίνεται μεγάλο βάρος στο στήσιμο Επιτροπών Στήριξης Εργατικών Δικαιωμάτων σε τόπους δουλιάς και συνοικίες, που θα αποτελέσουν τους πυρήνες για τη δημιουργία μετώπου αντεπίθεσης ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Για το θέμα αυτό, μιλά στο "Ρ" η Χριστίνα Τσεντούρου,πρόεδρος του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης Αττικής και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Αθήνας.

Ντίνα ΝΤΑΒΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ