Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τρομοκρατική απόλυση και πλήρης ασυδοσία

Απέλυσε παράνομα τη γενική γραμματέα του σωματείου, δεν εφαρμόζει τη συλλογική σύμβαση εργασίας και καταπατά κάθε δικαίωμα η ξενοδοχειακή επιχείρηση PARK. Σε αγωνιστική συσπείρωση καλεί το Σωματείο

Την παράνομη και καταχρηστική απόλυση της γγ του σωματείου, από την ξενοδοχειακή επιχείρηση PARK στη Ζάκυνθο, των Φουλίδη - Γρηγοριάδη,αλλά και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων στο ξενοδοχείο, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου.

Οπως επισημαίνει το Σωματείο, η συνδικαλίστρια απολύθηκε επειδή διεκδικούσε τα δικαιώματά της, που απορρέουν από τη Συλλογική Σύμβαση και δεν υπέκυψε στα καψώνια που της επέβαλλε ο εργοδότης.

Στη συνέχεια το σωματείο καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να υπογράφουν ότι πληρώνονται κανονικά, ενώ στην πραγματικότητα παίρνουν κάτω της σύμβασης, ότι δεν τους καταβάλλεται το ημερομίσθιο της Κυριακής με την προσαύξηση του 75% και δεν τηρείται το 8ωρο - 5ήμερο, όπως τυπικά αναφέρεται στην αναρτημένη κατάσταση εργασίας. Επιπλέον, οι συγκεκριμένοι εργοδότες στην τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν πως υπάρχει σωματείο και εκλεγμένα μέλη στη διοίκησή του.

Το Σωματείο τονίζει ότι η αυθαιρεσία και η τρομοκρατία των ξενοδόχων, η μετατροπή των ξενοδοχείων σε σύγχρονα κάτεργα, είναι στοιχείο που οφείλεται στη στάση και την πολιτική της κυβέρνησης, που δίνει "γην και ύδωρ" σε ξενοδόχους και πολυεθνικές του τουρισμού. Επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στον νομάρχη, που, αν και γνωρίζει την κατάσταση και είναι πολιτικός προϊστάμενος της Επιθεώρησης Εργασίας, δεν κάνει τίποτα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ