Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στον αγώνα και στη συσπείρωση η διέξοδος

Στο λιμάνι περιόδευσε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Μπ. Αγγουράκη

Την ανάγκη του συντονισμού των αγώνων με τους άλλους εργαζόμενους, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο μέτωπο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης,που βρέθηκε χτες το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Β. Ξένο,μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και άλλα στελέχη του Κόμματος.

Πρώτη στάση του βουλευτή ήταν το τελωνείο στην Ακτή Ξαβέρη, όπου ήταν συγκεντρωμένοι απεργοί λιμενεργάτες. "Ηρθαμε σήμερα να σας συμπαρασταθούμε και να συζητήσουμε μαζί σας για το πώς θα γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας σας. Το ΚΚΕ, όπως γνωρίζετε, είναι αντίθετο σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και θα το παλέψουμε και εντός και εκτός Βουλής", τόνισε ο Μπ. Αγγουράκης και συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έχει κανένα επιχείρημα που να μπορεί να στηρίξει τη θέση της για αναγκαιότητα της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών. "Προσπαθεί - συνέχισε - με το "έτσι θέλω" να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής της". Την αναγκαιότητα της συσπείρωσης και με άλλους εργαζόμενους επισήμανε και ο Β. Ξένος.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της κυβέρνησης για "διασφάλιση" των εργαζομένων, ο Μπ. Αγγουράκης σημείωσε το παράδειγμα των Ναυπηγείων Ελευσίνας όπου όχι μόνο δε διασφαλίστηκαν οι θέσεις εργασίας, αλλά από 2.100 εργαζόμενους έμειναν 650. "Μέχρι και το δικαίωμα να απεργούν τους απαγόρευσαν", σημείωσε ο βουλευτής.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΥΛΕ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ. Γεωργακόπουλος έκανε μια ενημέρωση για τις μέχρι τώρα εξελίξεις και σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι αντιδρούν έντονα στην ιδιωτικοποίηση, γεγονός που φαίνεται και από το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία. Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε: "Οποιαδήποτε διαδικασία ιδιωτικοποίησης δεν έχει λύσει προβλήματα, αντίθετα έχει δημιουργήσει και άλλα. Το ζήτημα της "ανταγωνιστικότητας", που χρησιμοποιεί ως δικαιολογία η κυβέρνηση, δεν ισχύει. Γιατί αυτό που εννοούν ανταγωνιστικότητα, είναι αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, συμπιέζοντας το κόστος εργασίας". "Υπάρχει λύση - υπογράμμισε - και αυτή είναι η ανάπτυξη των αγώνων, είναι οι μαζικές κινητοποιήσεις, είναι ο συντονισμός με άλλους εργαζόμενους. Εκεί που υπάρχει γενικευμένη αντίδραση, υπάρχουν και αποτελέσματα".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ