Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΩΝ
Συντονίζουν τη δράση τους

Η ανάπτυξη και η διεύρυνση του συντονισμού δράσης για την αγωνιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του κλάδου, αποφασίστηκε σε πανελλαδική σύσκεψη των Συλλόγων Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδική σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Νομού Θεσσαλονίκης και Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, και συμμετείχαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Αθήνας, Πάτρας, Βόλου, Κρήτης, καθώς και εκπρόσωποι εργαζόμενων περιοχής Αγρινίου και Δράμας.

Σε ψήφισμά τους οι συνδικαλιστές, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, επισημαίνουν την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουν όλοι οι εργαζόμενοι, καθώς δέχονται την ισχυρότερη επίθεση από το μπλοκ κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ενωσης ενάντια στα δικαιώματά τους και ότι ιδιαίτερα στον κλάδο επιχειρήθηκε από χρόνια η εφαρμογή μερικής απασχόλησης, ελαστικού ωραρίου, ωρομίσθιου, κατάργηση 8ωρου κ. ά.

Η δράση των Συλλόγων - υπογραμμίζουν στη συνέχεια - οδήγησε στην κατάκτηση του δικαιώματος υπογραφής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και ότι στον αγώνα αυτό η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με ευθύνη των συγκεκριμένων πλειοψηφιών, όχι μόνο δε συμπαραστάθηκε, αλλά και προκάλεσε εμπόδια στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει τις κυβερνητικές πολιτικές.

Αποφάσισαν: Την παραπέρα ανάπτυξη και το συντονισμό της δράσης, ώστε ο αγώνας να γίνει πιο αποτελεσματικός και παράλληλα να βοηθήσουν ώστε να ενταχθούν σε αυτόν και οι περιοχές που δε συμμετέχουν ακόμα. Τη διεύρυνση του περιεχομένου δράσης των Συλλόγων και στα ζητήματα της υγείας, παιδείας, νεολαίας και γυναικών. Τη διαμόρφωση κοινού πλαισίου αιτημάτων και διεκδικήσεων για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης και για τα ζητήματα τα ασφαλιστικά, της ανθυγιεινής εργασίας και της προστασίας από νοσήματα του κλάδου. Την κοινή δράση για την προστασία του 8ωρου, του ασφαλιστικού, των σχέσεων εργασίας και του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από την επίθεση που δέχονται για την κατάργησή τους και το συντονισμό και με άλλους κλάδους εργαζομένων. Τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών αμοιβής και εργασίας για τους εργαζόμενους του κλάδου, μέσα από μια οικονομική πολιτική που βασικό στόχο θα έχει την πλήρη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ