Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
"ΑΙΡ ΦΡΑΝΣ"
Εληξε η απεργία των πιλότων

ΠΑΡΙΣΙ.-

Ο τερματισμός της απεργίας των πιλότων της "Αιρ Φρανς" ανακοινώθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες χτες, από τη διοίκηση της εταιρίας μετά από ολονύκτιες διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, οι απεργοί πιλότοι αποδέχτηκαν την πρόταση της εταιρίας να λάβουν ως αντάλλαγμα, για τις περικοπές των μισθών τους, μετοχές της εταιρίας, σε συνδυασμό με την υιοθέτηση ενιαίου μισθολογίου ακόμη και για τους νέους πιλότους.

"Είναι ένας συμβιβασμός ικανοποιητικός για την εταιρία, τους πιλότους και τους πελάτες", υπογράμμισε ο πρόεδρος της "Αιρ Φρανς" Ζαν Σιρίλ Σπινέτα, ο οποίος κάλεσε όλους τους πιλότους να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι πτήσεις της εταιρίας θα ομαλοποιηθούν μετά από τρεις ημέρες, ενώ - όπως υπογράμμισε ο Σπινέτα - η απεργία στοίχισε στην "Αιρ Φρανς", περίπου, 1 δισεκατομμύριο φράγκα.

Την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας εξέφρασε και ο πρόεδρος του συνδικάτου των πιλότων SNPL - του μεγαλύτερου συνδικάτου το οποίο και κατέληξε σε συμφωνία με τη διοίκηση - Κριστιάν Παρί, ο οποίος στάθηκε, κυρίως, στην υιοθέτηση ενιαίου μισθολογίου για όλους τους πιλότους, καθώς και στην προετοιμασία σεμιναρίων για τους νέους πιλότους, των οποίων τα έξοδα θα αναλάβει η εταιρία.

Τη σιωπή του έλυσε, για πρώτη φορά μετά από τόσες μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων, και ο Γάλλος πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν, ο οποίος δεν έκρυψε την ευχαρίστησή του για τη λύση της απεργίας, ιδιαίτερα λόγω της έναρξης του Μουντιάλ. Ο Γάλλος πρωθυπουργός που δεν έκρυψε, τις τελευταίες μέρες, την υποστήριξή του στη διοίκηση της εταιρίας, αρκέστηκε να δηλώσει ότι "η απεργία αυτή έπρεπε να έχει αποφευχθεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ