Τετάρτη 10 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 69
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Παλλαϊκή απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική
  • Συλλαλητήρια σήμερα στις 7 μ.μ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • Συντονίζουν τη δράση τους και διοργανώνουν συγκεντρώσεις στα εξεταστικά κέντρα εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί φορείς, καθώς μεθαύριο Παρασκευή ξεκινά ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για το διορισμό εκπαιδευτικών

Για μια ακόμα φορά εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι, φοιτητές διαδηλώνουν σήμερα από κοινού ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Στις 7μ.μ.,στην πλατεία Κάνιγγος στην Αθήνα και στο Αγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη διοργανώνονται παλλαϊκά συλλαλητήρια. Επίσης, σε όλη την Ελλάδα δάσκαλοι και καθηγητές που από αύριο απεργούν, σε συντονισμό με τοπικούς φορείς οργανώνουν τη δράση τους, ενόψει του αγώνα για αποτροπή του διαγωνισμού που, όπως τονίζουν κύκλοι της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας", πρέπει να γίνει με όρους συνδικαλιστικού κινήματος, όρους πολιτικούς και όχι "συνωμοτικούς".

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ τονίζει ότι το σημερινό συλλαλητήριο πρέπει και μπορεί να πάρει το χαρακτήρα έντονης παλλαϊκής καταδίκης της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής και καλεί γονείς, μαθητές, φοιτητές, εκπροσώπους της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου να συμμετάσχουν.

Στο μεταξύ, κλίμα αστυνομοκρατίας επικρατεί στα σχολεία που πρόκειται να λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τη σύλληψη και κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Δημητρίου εκπαιδευτικών και φοιτητών που κολλούσαν αφίσες της Ομοσπονδίας και της Ενωσης Αδιορίστων έξω από τα σχολεία, "Μεταφέρθηκαν σιδεροδέσμιοι στο αστυνομικό τμήμα, παρότι είχαν δώσει τα στοιχεία τους", επισημαίνει η ΟΛΜΕ, τονίζοντας ότι το συμβάν "εντάσσεται στο πλαίσιο άσκησης της αυταρχικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης, όσον αφορά την επιβολή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ" και ότι τα σχολεία "βρίσκονται στην ουσία σε καθεστώς κατοχής".

Στις πόλεις, όπου θα λειτουργήσουν εξεταστικά κέντρα, εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν από κοινού δράση με άλλους τοπικούς φορείς. Στην Καρδίτσα η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, οι Σύλλογοι Αναπληρωτών και Αδιορίστων, Σύλλογοι Γονέων και 15μελή Μαθητικά Συμβούλια, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εργαζομένων και κοινωνικοί φορείς καλούν όλους τους εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση στο εξεταστικό κέντρο του 4ου Λυκείου αύριο, Πέμπτη στις 10 π.μ..

Η ΔΕΕ καλεί όλες τις ΕΛΜΕ και τις επιτροπές αγώνα να μετατρέψουν τα εξεταστικά κέντρα σε απεργιακά κέντρα και να διοργανωθούν εκδηλώσεις και συζητήσεις την Πέμπτη στις 10 το πρωί στα σχολεία - εξεταστικά κέντρα και όλες τις μέρες του διαγωνισμού να συγκεντρώνονται στα εξεταστικά κέντρα στις 6 το πρωί.

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να δώσουν μαζικά το "παρών" στην απεργία 11 και 12 Ιούνη: "Αυτή την κρίσιμη, για τις κατακτήσεις μας και το μέλλον μας περίοδο δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς από τη μάχη, από τον αγώνα. Με δύναμη, ορμή, αποφασιστικότητα να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας", τονίζει η ΔΕΕ και καλεί "η μη πραγματοποίηση του διαγωνισμού να ενταχθεί στα πλαίσια του αγώνα, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική για την κατάργηση του Ν. 2525/97, τη διατήρηση της επετηρίδας και τη διεύρυνση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας και την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης". Πάντως, μέχρι χτες ελάχιστοι ήταν οι εκπαιδευτικοί εκείνοι που δέχτηκαν να στελεχώσουν το μηχανισμό του διαγωνισμού.

Στη Θεσσαλονίκη

Με το πανεκπαιδευτικό παλλαϊκό συλλαλητήριο σήμερα, απεργιακή συγκέντρωση αύριο και εξορμήσεις έξω από τα εξεταστικά κέντρα τις ημέρες διεξαγωγής του διαγωνισμού, οι εκπαιδευτικοί και ο λαός της Θεσσαλονίκης κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους ενάντια στο "διαγωνισμό - παρωδία" και τον αντιεκπαιδευτικό νόμο Αρσένη. Χτες το βράδυ στον Λευκό Πύργο έγινε συναυλία που διοργάνωσε το Συντονιστικό των Εκπαιδευτικών Φορέων της Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Εργαζομένων Ιονικής Τράπεζας, με τη συμμετοχή των Θαν. Γκαϊφύλια,Δημ. Νικολούδη,Κ. Πρατσινάκη και Μαν. Ρασούλη.

Αύριο, στο πλαίσιο της απεργίας, οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Καμάρα και στη συνέχεια πορεία προς τα δύο σχολικά συγκροτήματα, που θα λειτουργήσουν σαν εξεταστικά κέντρα. Στη συγκέντρωση αναμένεται να πάρουν μέρος και καθηγητές από τους γύρω νομούς. Η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών και ο Σύλλογος Αδιορίστων εκπαιδευτικώνΛήμνου που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις, θα μετακινηθούν στα εξεταστικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χτες το μεσημέρι, οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού των Εκπαιδευτικών Φορέων της Θεσσαλονίκης κάλεσαν το λαό και τους εργαζόμενους να συμπαραταχτούν στον αγώνα, για να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να καταργηθεί στην πράξη ο νόμος 2525/97, που οδηγεί σε διάλυση τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Συμπαραστάτες στον αγώνα των εκπαιδευτικών έχουν ταχθεί ήδη το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων του νομού. Τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου έχουν δηλώσει φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας για νέα προοπτική(2001-12-05 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις διώξεις εκπαιδευτικών(1999-03-13 00:00:00.0)
Παράνομοι διορισμοί εκπαιδευτικών(1998-11-18 00:00:00.0)
Συντονισμένος αγώνας(1998-06-06 00:00:00.0)
Σήμερα συλλαλητήριο στην Πάτρα(1998-06-04 00:00:00.0)
Αντί για αγώνες... προσφυγή στο ΣτΕ(1998-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ