Κυριακή 31 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΠΑ 1994
Βραζιλία και ... στο βάθος Ελλάδα

Χρειάστηκε να περάσουν 24 ολόκληρα χρόνια ώστε η βασίλισσα Βραζιλία να επιστρέψει στο θρόνο της. Οπως και να το κάνουμε το Μουντιάλ των ΗΠΑ ήταν διαφορετικό απ' όλα τα άλλα. Σε μια απέραντη χώρα, που λίγα ξέρει για το ποδόσφαιρο, είχαμε κέρδη και... ζημίες, αφού τα Αμερικανάκια το παράκαναν με τη σχολαστικότητά τους, δίνοντας έναν πολύ αυστηρό τόνο στη διοργάνωση. Εντυπωσίασαν οι "καριόκας" που επιτέλους φρόντισαν την άμυνά τους. Για πρώτη φορά δε σημειώθηκε γκολ στα ενενήντα λεπτά και στην παράταση του τελικού, ενώ επίσης για πρώτη φορά μια ομάδα, η Βραζιλία, έφθασε σε 4 κατακτήσεις τροπαίου. Α, για πρώτη φορά πήγε και η Ελλάδα του Αλκέτα Παναγούλια! Απολογισμός τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς και 0-10 τέρματα. Τα σχόλια περιττεύουν.

Παίκτες που ξεχώρισαν οι: Ρομάριο, Ντούνγκα, Μπεμπέτο από την πρωταθλήτρια, Ρ. Μπάτζιο, Μαλντίνι, Αλμπερτίνι από τη φιναλίστ οι Ρώσοι Σάλενκο, Μοστοβόι, ο Γερμανός Χέσλερ, ο Βούλγαρος Κρίστο Στόιτσκοφ, ο Ρουμάνος Γκεόργκε Χάτζι. Στην κορυφή των σκόρερ βρέθηκαν οι Σαλένκο, Στόιτσκοφ με 6 γκολ. Το Μουντιάλ των ΗΠΑ ήταν ο "επιτάφιος" για τον Ντιέγκο Μαραντόνα, που πιάστηκε ντοπαρισμένος. Ηταν ένα άδοξο φινάλε.

Το σύστημα που κυριάρχησε ήταν το 4-3-3 του Μάριο Ζάγκαλο που "θωράκισε" την άμυνα της Βραζιλίας.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ: ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ 0-0, 3-2 στα πέναλτι.

Βραζιλία: Ταφαρέλ, Ζορζίνιο, (21 Καφού), Μπράνκο, Μάρσιο Σάντος, Αλνταϊρ, Μάουρο Σίλβα, Μαζίνιο, Ντούνγκα, Ρομάριο, Ζίνιο (105 Βιόλα), Μπεμπέτο.

Ιταλία: Παλιούκα, Μούσι (35 Απολόνι), Μπεναρίβο, Μαλντίνι, Μπαρέζι, Ντίνο Μπάτζιο (95 Εβάνι), Ντοναντόνι, Αλμπερτίνι, Μασάρο, Ρομπέρτο Μπάτζιο, Μπέρτι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ