Πέμπτη 28 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕνδοΠΑΣΟΚική αντίθεση για τη διαφήμιση

Ευθεία βολή στη σχεδιαζόμενη διαφημιστική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί η Ερώτηση 10 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητάνε να αναληφθεί πρωτοβουλία μείωσης των χρηματοδοτήσεων των δύο μεγάλων κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αφορμή για την Ερώτηση, όπως αναφέρουν οι βουλευτές, είναι "η διάθεση κρατικών πόρων για πολυδάπανες διαφημιστικές εξορμήσεις που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών". Επίσης τονίζουν ότι "έτσι οδηγούμαστε σε υποκατάσταση του γνήσιου πολιτικού λόγου και της πολιτικής δράσης από τρόπους επικοινωνίας που ταιριάζουν σε εμπορικές επιχειρήσεις". Με πρότασή τους, οι βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση να μεριμνήσει για τη θέσπιση κανόνων, οι οποίοι θα περιορίσουν τις διαφημιστικές δαπάνες σε περίοδο μη προεκλογική.

Οι βουλευτές είναι οι Πεπονής, Παπαθεμελής, Καψής, Δαμιανίδης, Κατσέλη, Κουλούρης, Βαλυράκης, Βερυβάκης, Ανωμερίτης, Χρυσανθακόπουλος και οι διαγραμμένοι Κεδίκογλου, Γικόνογλου και Κηπουρός.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ