Σάββατο 23 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εαρινός χορός και μουσική

Ολοκληρώνεται σήμερα και αύριο (8.30μμ) ο κύκλος των παραστάσεων στην αίθουσα "Μαρία Κάλλας" της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.Χορεύουν οι σπουδαστές του Στούντιο Μπαλέτου της Λυρικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα έργα: "Τρίο" και "Σεξτέτο" του Νίκου Σκαλκώτα σε χορογραφία Γιάννη Μέτση, "Πηνελόπη" του Δημήτρη Δραγατάκη σε χορογραφία Ιρίνας Ακριώτη και "Πακίτα" του Λούντβιχ Μίνκους σε χορογραφία Μάριους Πετιπά. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Αντώνη Χαλκιά.

  • Στο Ηρώδειο σήμερα και αύριο ο Σταμάτης Σπανουδάκης παρουσιάζει το "Μαρμαρωμένο βασιλιά", τη μουσική της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη "Ολα είναι δρόμος" και αποσπάσματα παλιότερων έργων του. Συμμετέχει δεκαμελής ορχήστρα με σολίστες τους Σωκράτη Σινόπουλο (πολίτικη λύρα) και Θοδωρή Ρέλλο (σαξόφωνο) και εικοσιπενταμελής χορωδία.
  • Με σολίστ την διάσημη Ρωσίδα βιολοντσελίστα Ναταλία Γκούτμαν και μαέστρο τον Ολαφ Κοχ φιλοξενείται αύριο στο Μέγαρο Μουσικής συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.Θα ερμηνεύσει έργα Τσαϊκόφσκι και Σοστακόβιτς.
  • Τον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών διοργανώνει η Χορωδία και Ορχήστρα Νέων ΧΟΝ,αύριο, στις 5μ.μ., στο "Παλλάς". Αύριο, επίσης, (8 μ.μ.) στο "Παλλάς" θα δώσει συναυλία η Ορχήστρα Εγχόρδων του Ελληνικού Ωδείου με έργα Μπαχ, Βιβάλντι, Λόμπος, Πιατσόλα, Χατζιδάκι και Βαφειάδου.
  • Αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο πραγματοποιεί το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, τη Δευτέρα (8.30μ.μ.), στην κεντρική πλατεία του δήμου (σταθμός ΗΣΑΠ). Τραγουδούν οι Χ. Γαργανουράκης και Β. Λαβίνα. Συμμετέχουν η Ορχήστρα Νέων του Πολιτιστικού Κέντρου και η Παιδική Χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγ. Ιωσήφ". Το Πολιτιστικό Κέντρο, εξάλλου, σήμερα και αύριο (8μμ) διοργανώνει την "4η Συνάντηση Χορωδιών" στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου.
  • Στη συνθέτρια Καλλιόπη Τσουπάκη αφιερώνεται η εκδήλωση του Ινστιτούτου Ερευνας Μουσικής και Ακουστικής, τη Δευτέρα (8.30μ.μ.), στο "Στούντιο Λήδρα" (Αδριανού και Κέκροπος). Εργα της θα παρουσιάσει ο Κώστας Τηλιακός (όμποε). Είσοδος ελεύθερη.
  • "Τραγούδια της Σμύρνης στην Αθήνα του Μεσοπολέμου. Λαϊκοί συνθέτες - Μια δεύτερη ανάγνωση", τιτλοφορείται το πρόγραμμα του συγκροτήματος "Πλανοδίη",τη Δευτέρα (8.30μμ), στο "Παλατάκι" Χαϊδαρίου. Είσοδος ελεύθερη.
  • Αριες αντίκες και άριες από ορατόρια και όπερες θα ερμηνεύσουν οι Λίλιαν Τσατσαρώνη, Ιωάννης Ιδομενεύς και Γιάννης Αερινιώτης, τη Δευτέρα (8.30μμ), κλείνοντας τις "Μουσικές της Νύχτας και της Ανοιξης" του "Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου" Χαλανδρίου, σε συνεργασία με το Ωδείο "Κόνταλι". Είσοδος ελεύθερη.
  • Στα πλαίσια του τριήμερου Φεστιβάλ Νεολαίας του Δήμου Κερατσινίου, στο αθλητικό πάρκο "Πρέσοφ" σήμερα θα παίξουν ερασιτεχνικά μουσικά συγκροτήματα. Αύριο θα δώσουν συναυλία τα "Ημισκούμπρια".

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ