Σάββατο 23 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκδοχές της ανθρώπινης μορφής

"Νίκος Κεσσανλής, πρόσωπα - εκδοχές της ανθρώπινης μορφής 1953-1997",ονομάζεται η έκθεση που διοργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης στη Δημοτική Πινακοθήκη "Λ. Κανακάκις".

Πρόκειται για μια πρωτότυπη παραγωγή του Κέντρου. Η έκθεση παρουσιάζει μια πρώτη επισκόπηση προσωπογραφιών, αυτοπροσωπογραφιών και εκδοχών της ανθρώπινης μορφής στο έργο του Ν. Κεσσανλή. Από τα πρώτα έργα του καλλιτέχνη, μέχρι τις "Φαντασμαγορίες της Ταυτότητας" των πρώτων χρόνων της δεκαετίας του '60 και την επιστροφή στη ζωγραφική στη δεκαετία του '80, η έκθεση διατρέχει σαράντα χρόνια μιας σημαντικής καλλιτεχνικής περιπέτειας, όπου παρελαύνουν αισθητικές προσεγγίσεις, διαθέσεις και πολλά από τα αγαπημένα πρόσωπα. Ο Ν. Κεσσανλής μέσα από το έργο του επιδίωξε ακριβώς αυτό: να συναντηθεί με την ίδια του τη ζωή και ορισμένα από τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 30 Αυγούστου και κατά τη διάρκειά της θα γίνουν, όπως πάντα, ξεναγήσεις για παιδιά και ενήλικες, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ