Σάββατο 23 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ενισχυθεί η Ζαγορά

Στην ορεινή Ζαγορά αναφέρονται οι βουλευτές του ΚΚΕ,Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι "ο Πολιτιστικός Σύλλογος της ορεινής Ζαγοράς του Αν. Πηλίου, αποτελεί το μοναδικό πυρήνα όλων των πολιτιστικών - και είναι αρκετές - δραστηριοτήτων στην κοινότητα, με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων - και όχι μόνο - κατοίκων του χωριού. Κάτοικοι, σύλλογος και κοινότητα ζητούν τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στη Ζαγορά, καθώς και την ίδρυση Μουσείου Γιάννη Κορδάτου,ο οποίος γεννήθηκε στη Ζαγορά, καθώς και την οικονομική ενίσχυση του Πολιτιστικού Συλλόγου για τη συνέχιση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του".

Οι κομμουνιστές βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Πολιτισμού "τι μέτρα σκοπεύει να πάρει ώστε να υλοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα των κατοίκων της απομακρυσμένης, αλλά ζωντανής πολιτιστικά Ζαγοράς;."

Επίσης, με δεύτερη Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ,Νίκος Γκατζής και Βαγγέλης Μπούτας αναφέρονται στην έλλειψη υποδομής για αθλητικές δραστηριότητες των νέων της Ζαγοράς.

"Νεολαία και φορείς της κοινότητας προσβλέπουν στην κατασκευή πολύκεντρου,το οποίο θα λύσει μερικώς τις ανάγκες άθλησης και άλλων δραστηριοτήτων των νέων του απόμακρου χωριού των 700 κατοίκων. Για την κατασκευή του πολύκεντρου έγινε μελέτη προϋπολογισμού 400 εκ. δρχ.και υπογράφτηκε προγραμματική σύμβαση 170 εκ. δρχ.,εκ των οποίων τα 40 εκατ. είναι ιδία συμμετοχή. Υπάρχει πρόβλημα για την ολοκλήρωση του έργου από την ελλιπή πίστωση, ενώ έχει λυθεί το πρόβλημα του οικοπέδου το οποίο παραχωρεί η κοινότητα".

Ο υπουργός Πολιτισμού ερωτάται: "τι μέτρα θα πάρει ώστε να δοθεί η υπόλοιπη πίστωση των 230 εκατ. δραχμών για να αποκτήσει η νεολαία της Ζαγοράς το Πολύκεντρό της;".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ