Σάββατο 23 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λόρκα στο "Παληό Πανεπιστήμιο"

Εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, διαλέξεις, ποιητικές βραδιές και προβολές περιλαμβάνουν οι φετινές εκδηλώσεις του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο "Παληό Πανεπιστήμιο" (Θόλου 5, Πλάκα).

Μέχρι τη Δευτέρα, 25 Μάη, ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών θα παρουσιάζει το έργο "Υπηρέτες πολλών αφεντάδων".Πρόκειται για μια συρραφή κειμένων, που σκοπό έχει να εξετάσει τους διάφορους κωμικούς χαρακτήρες από τον Αριστοφάνη, τον Γκολντόνι και μέχρι λίγο πριν τη Γαλλική Επανάσταση.

Στις 26 Μάη αρχίζει το Ελληνοϊσπανικό Συμπόσιο για το Λόρκα και την εποχή του, όπου θα μιλήσουν οι Χ. Μονλεόν και ο Αλέξης Σολωμός. Θα προβληθεί η ταινία του Γιάγκου Ανδρεάδη και της Π. Ρηγοπούλου "Ισπανικός και Ελληνικός Υπερρεαλισμός" και στη συνέχεια οι Μ. Δελώτη (σοπράνο), Ολ. Μπακμανίδη (βιολοντσέλο) και Ε. Σταμπολή (πιάνο) θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τον κύκλο "Ματωμένος Γάμος" του Μ. Χατζιδάκι και "Τα επτά λαϊκά ισπανικά τραγούδια" του ντε Φάλια.

Την ίδια ημέρα θα εγκαινιαστεί η έκθεση "Ο εικαστικός Λόρκα και Ελληνες εικαστικοί",με εικαστικά και σκηνογραφίες των Βακαλό, Σολωμού, Τάσσου, Τσαρούχη, Ζουμπουλάκη, Κοπανίτσα, Γαζετοπούλου, Πάλμα, Γούζιου, από έργα του Λόρκα που έχουν ανέβει στην Ελλάδα. Η διάρκεια του συμποσίου θα είναι μέχρι τις 10 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ