Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ
Αγωνιστικές αποφάσεις από τη βάση προτείνει η ΔΕΕ

Συνεχίζεται και σήμερα η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για διαμόρφωση εισήγησης προς τις γενικές συνελεύσεις

Συνεχίζει και σήμερα τη συνεδρίασή του το ΔΣ της ΟΛΜΕ, που ούτε χτες δεν κατέληξε σε εισήγηση προς τον κλάδο. Στη χτεσινή συνεδρίαση, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ) κατέθεσε πρόταση διεξόδου, η οποία, όμως, απορρίφτηκε, ενώ πρότεινε να οριστεί γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ στις 20 Μάη.

Το αδιέξοδο φάνηκε από τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, όταν η πλειοψηφία που διαμόρφωνε τις εισηγήσεις στο ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν κατόρθωσε να συμφωνήσει σε ένα ελάχιστο πλαίσιο. Η ΔΑΚΕ, με την επιμονή της να μην περιλαμβάνεται στην εισήγηση το αίτημα διατήρησης της επετηρίδας, και η "Συνεργασία", που αποδέχεται τον όρο της ΔΑΚΕ, δεν άφηναν περιθώρια για συγκέντρωση πλειοψηφίας σε ένα τέτοιο πλαίσιο.

"Εγινε καθαρό και από τη χτεσινή συνεδρίαση ότι οι δυνάμεις που μέχρι τώρα υιοθετούν το αίτημα της μονιμοποίησης των αναπληρωτών έχουν ως βασική επιδίωξή τους την κατάργηση της επετηρίδας", τονίζει στο "Ρ" ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ Σάββας Σάββας."Η ΔΕΕ δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να ψηφίσει εισήγηση, που δε θα έθετε ως στόχους την κατάργηση του νόμου 2525 και τη διατήρηση της επετηρίδας. Το αδιέξοδο στη διαμόρφωση εισήγησης, τόνισε, μπορεί να οφείλεται στον παραπάνω όρο της ΔΑΚΕ, αλλά βαθύτερα η ΔΕΕ πιστεύει πως έχει να κάνει με το ότι η μέχρι σήμερα πλειοψηφία που διαμόρφωνε εισηγήσεις δεν είχε σταθερές πολιτικές αναφορές, για μια φερέγγυα πολιτική λύση στο συνδικαλιστικό κίνημα, και οι προηγούμενες εισηγήσεις διαμορφώνονταν περισσότερο στη βάση του εντυπωσιασμού και του μικροπαραταξιακού οφέλους, παρά στη βάση αρχών και πολιτικοσυνδικαλιστικής προοπτικής".

Στη χτεσινή συνεδρίαση, η ΔΕΕ κατέθεσε εναλλακτική πρόταση διεξόδου, με την οποία η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, θα καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στις γενικές συνελεύσεις και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις που θα στρέφονται ενάντια στην αντιλαϊκή- αντιεκπαιδευτική πολιτική, ενώ οι απεργιακές κινητοποιήσεις να ξεκινούν άμεσα και να υπηρετούν το στόχο της κατάργησης του νόμου 2525. Ως προς το πρόγραμμα δράσης, η ΔΕΕ πρότεινε 24ωρη απεργία και συλλαλητήρια την τελευταία βδομάδα του Μάη, 48ωρη απεργία την πρώτη βδομάδα των προαγωγικών εξετάσεων, 48ωρη απεργία τη δεύτερη βδομάδα των προαγωγικών εξετάσεων και απεργία τις μέρες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, με συγκεντρώσεις στα εξεταστικά κέντρα από την προηγούμενη μέρα του διαγωνισμού. Παράλληλα, τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες συντονισμού με τους άλλους εργαζόμενους.

Η ΔΕΕ πρότεινε, αφού δεν υπήρχε δυνατότητα σύγκλισης στο πλαίσιο και τους στόχους, να απευθυνθεί το ΔΣ μ' αυτήν την πρόταση στις γενικές συνελεύσεις, όμως η πρόταση απορρίφτηκε, παρόλο που θα εξασφάλιζε τουλάχιστον στον κλάδο την αγωνιστική του παρέμβαση το επόμενο διάστημα. Η ΔΕΕ θα καταβάλει προσπάθειες, ώστε η παραπάνω πρόταση να ψηφιστεί στις γενικές συνελεύσεις."Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στο συνδικαλιστικό κίνημα και πιστεύουμε ότι ο κλάδος μέσα από τις γενικές συνελεύσεις θα δώσει διέξοδο, τόσο στο πρόγραμμα δράσης, όσο και στους στόχους πάλης", τόνισε ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ