Τρίτη 12 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Ζημιές από πλημμύρες σε πολλές καλλιέργειες

Αγωνία μην πλημμυρίσει πάλι ο Πηνειός στην περιοχή της Φαρκαδώνας

"Βυθισμένα" στο νερό είναι τα χωράφια στα παρα-κάρλια χωριά των νομών Λάρισας και Μαγνησίας, λόγω των βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών στην περιοχή. Ο κάμπος, κοντά στην Κάρλα, θυμίζει λίμνη. Χιλιάδες στρέμματα, σπαρμένα με βαμβάκι και τεύτλα, κυρίως στα χωριά Καλαμάκι,Κεραμίδι,Νίκη,Σωτήριο,Αμυγδαλή,Καστρί κ.ά. υπέστησαν πολύ μεγάλες καταστροφές, καθώς η σπορά έγινε πριν έναν περίπου μήνα και το διάστημα αυτό θεωρείται πολύ κρίσιμο για την ανάπτυξη των καλλιεργειών, ενώ στενεύουν και τα περιθώρια επανασποράς.

Οι αγρότες της περιοχής ζήτησαν τη βοήθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας για την αντιμετώπιση της κατάστασης, τονίζοντας, ταυτόχρονα, την αδράνεια και την αδιαφορία του κράτους που δεν κατασκευάζει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και άλλα έργα υποδομής.

Στο μεταξύ οι κάτοικοι των χωριών Ζάρκου, Πηνειάδας, Κεραμιδίου, Γροιζάνου της περιοχής Φαρκαδώνας Τρικάλων ζουν με την αγωνία, βλέποντας τα νερά του Πηνειού να ξεχειλίζουν και ν' απειλούν με καταστροφές χιλιάδες στρέμματα με βαμβάκι, τεύτλα, καλαμπόκι, σιτηρά κι άλλες καλλιέργειες. Οι αγρότες της περιοχής έπαθαν σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη, όταν ο Πηνειός πλημμύρισε πάνω από 15.000 στρέμματα.

Χτες, τα χωριά επισκέφτηκε ο Αχ. Κανταρτζής,βουλευτής Τρικάλων του ΚΚΕ και αντιπροσωπεία της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας",στους οποίους οι εκπρόσωποι των φορέων και οι κάτοικοι εξέφρασαν την οργή και αγανάκτησή τους για την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης, που δε δέχεται τα αιτήματά τους να κατασκευαστούν αντιπλημμυρικά, εγγειοβελτιωτικά έργα και να χαρακτηριστεί η περιοχή πλημμυρόπληκτη, αφού κάθε χρόνο πνίγεται μια και δυο φορές, επειδή εκεί καταλήγουν σχεδόν όλα τα νερά της θεσσαλικής λεκάνης, μ' αποτέλεσμα να "φουσκώνει" το ποτάμι και να προκαλούνται καταστροφές στην αγροτική παραγωγή.

Τέλος περίπου 4.000 στρέμματα στην περιοχή ανάμεσα στον Παλαμά Καρδίτσας και την Φαρκαδόνα Τρικάλων πλημμύρισαν από υπερχείλιση του Εννιπέα ποταμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ