Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προς τι η διαστρέβλωση;

Τουλάχιστον ερωτηματικά δημιουργεί η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη κατά τη συνέντευξή του στο "Ενώπιος Ενωπίω" στον Ν. Χατζηνικολάου προχτές το βράδυ. Είπε λοιπόν κατά λέξη σε κάποιο σημείο της συνέντευξης, για την περίοδο της μεταπολίτευσης το 1974 ο Κ. Μητσοτάκης: "...Είχαμε μείνει σύμφωνοι με το Κομμουνιστικό Κόμμα ότι θα αναγνωριστεί το Κομμουνιστικό Κόμμα, ότι θα επιστρέψουν οι εξόριστοι... Είχα κάνει όλες τις συνεννοήσεις. Οτι θα επιστρέψουν οι εξόριστοι με εξαίρεση τους Σλαβομακεδόνες. Κάτι το οποίο είχε δεχτεί το Κομμουνιστικό Κόμμα και το δέχεται ακόμη και σήμερα στην πολιτική του...".

Συνειδητά ψέματα από τον πρώην πρωθυπουργό; Ιστορική αμνησία; Γιατί είναι πασίγνωστη η καθαρή τοποθέτηση του ΚΚΕ για τον επαναπατρισμό όλων ανεξαίρετα των πολιτικών προσφύγων, μηδέ φυσικά των Σλαβομακεδόνων εξαιρουμένων. Δεκάδες παρεμβάσεις έχουν γίνει στη Βουλή από το 1974 μέχρι σήμερα για την επίλυση του προβλήματος με τον ελεύθερο επαναπατρισμό όλων των Σλαβομακεδόνων. Εκατοντάδες ενέργειες, εκδηλώσεις, παραστάσεις, διαμαρτυρίες, καταγγελίες από το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια, επίσημες τοποθετήσεις σε ημερίδες, σε ομιλίες, για τις οποίες επανειλημμένα έχει δεχτεί τόνους αντικομμουνιστικής λάσπης και τόσα άλλα πασίγνωστα στον ελληνικό λαό.

Προς τι λοιπόν αυτή η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη; Η ιστορία όμως δε γράφεται παραποιώντας την. Εκτός κι αν ο πρώην πρωθυπουργός μπέρδεψε πιθανές "συνεννοήσεις" που έκανε - αν έκανε - με την ομάδα που είχε αποσπαστεί το 1968 από το ΚΚΕ και αυτοαποκαλούνταν τότε "Κομμουνιστικό Κόμμα Εσωτερικού"! Ομως είναι επίσης πασίγνωστη αλήθεια ότι το ΚΚΕ ουδεμία σχέση είχε με το "ΚΚΕ εσ." και τις πιθανές "συμφωνίες" του...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ