Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Μπρεχτ... στη Θεσσαλονίκη

Σκηνές από τη ζωή και το έργο του Μπέρτολντ Μπρεχτ,θα παρουσιάσει το Ινστιτούτο "Γκαίτε" της Θεσσαλονίκης. Το αφιέρωμα με τίτλο "100 χρόνια Μπέρτολντ Μπρεχτ" περιλαμβάνει το έργο του ποιητή με γνωστές και άγνωστες ταινίες, ντοκιμαντέρ και τα εβδομαδιαία επίκαιρα "Αυτόπτης μάρτυρας" της πρώην ΓΛΔ, θα παρουσιαστεί από τις 16-24/3.

Στις 16/3 θα παρουσιαστούν στιγμιότυπα από τη ζωή του Μπρεχτ από το 1950 - 1955, καθώς η ημέρα της κηδείας του και δύο ντοκιμαντέρ για τα πρώτα βήματα του ποιητή και δραματουργού.

Στις 17/3 θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ του Ντόναντ Σόμπερ "... γιατί όλα κινούνται, φίλε μου". Οι σκηνοθέτες Μ. Βέκβερτ, Α. Βιτσνιέβσκι και ο ηθοποιός Ε. Σαλ μιλούν για τις εμπειρίες τους από τον Μπρεχτ. Θα ακολουθήσει η κινηματογραφική μεταφορά του ποιήματος "Ο ράφτης του Ουλμ".

Στις 18/3 θα παρουσιαστεί η ταινία "Το όνομά μου είναι Μπέρτολντ Μπρεχτ - εξόριστος στις ΗΠΑ", γυρισμένη το 1988, που αφορά στα χρόνια της εξορίας του στις ΗΠΑ (1941-1947).

Στις 19/3 θα παρουσιαστεί η κινηματογραφική εκδοχή της "Οπερας της πεντάρας", ενώ στις 23/3 θα προβληθεί η ταινία "Τα μυστήρια ενός κουρείου". Το αφιέρωμα θα κλείσει στις 24/3 με την ταινία "Κούλε Βάμπε ή σε ποιον ανήκει ο κόσμος;", σε σενάριο του Μπρεχτ, που καταγγέλλει τον καπιταλισμό για τη μάστιγα της ανεργίας που γεννά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ