Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λόγος και μουσική

"Η Ιστορία των Εκδοτικών Οίκων στην Ελλάδα 1900 - 1940" είναι ο τίτλος της έκθεσης, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (7μμ), στη "Στοά του Βιβλίου" (Πεσμαζόγλου 5). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μιλήσουν οι Β. Τσοκόπουλος, Γ. Παπακώστας, Θ. Καλαφάτης και Αν. Βιστωνίτης, ενώ θα απονεμηθούν βραβεία σε Ελληνες εκδότες, που διακρίθηκαν για το έργο τους και την προσφορά τους στην εκδοτική ιστορία της χώρας μας.

  • "Φιλολογικό μνημόσυνο" για τον ποιητή Γιώργη Κρόκο διοργανώνουν το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου, ο Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τη Δευτέρα (6μμ), στην αίθουσα "Μιχαήλα Αβέρωφ" (Γενναδίου 8, 7ος ορ. ). Στην εκδήλωση, που γίνεται υπό την αιγίδα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών,στο πλαίσιο του "Αυγέρειου Κύκλου", θα μιλήσουν οι Αγγελική Βαρελά, Β. Α. Αναγνωστόπουλος και Νίκος Παπαδογιάννης. Στίχους του θ' απαγγείλει η Φίλια Δενδρινού.
  • Αφιερωμένη στον Πέρση ποιητή Φαρεϋντούν Φαριάντ, είναι η βραδιά που διοργανώνεται τη Δευτέρα (8.30μμ) στο "Εναλλάξ".(Μαυρομιχάλη 139). Για τον τιμώμενο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Κώστας Ασημακόπουλος και η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουρκ. Απαγγέλλει ο ποιητής και η ηθοποιός Ντίνα Μιχαηλίδη, ενώ θα τραγουδήσει η σοπράνο Πάνθεια Νοργκοστάρ. Συμμετέχει η ποιήτρια Καδιώ Κολυμβά.
  • "Το φαινόμενο του ρατσισμού και οι δημοκρατικές αρχές" είναι το θέμα της ομιλίας του Βασίλη Πετριτσόπουλου, λέκτορα του Συνταγματικού Δικαίου του Παντείου, τη Δευτέρα (7.45μμ), στο εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών (3ης Σεπτεμβρίου 56, 1ος ορ. ).
  • Αφιερωμένη στη Γιοβάνα,για την προσφορά της στο τραγούδι και τα Γράμματα, είναι η εκδήλωση του "Ροταριανού Ομίλου" Παλαιού Φαλήρου, τη Δευτέρα (9μμ), στο ξενοδοχείο "Χανδρής", με ομιλητή τον Γιάννη Κακουλίδη.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ