Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 18 Μάρτη (6 μμ), οι εικαστικοί δημιουργοί. Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ),συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις του για το φλέγον θέμα του κτιρίου της οδού Βαλτετσίου 42, καλεί τα μέλη του στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει την Τετάρτη έξω από το κτίριο.

Οπως είναι γνωστό, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) ανακάλεσε πρόσφατα την απόφαση παραχώρησης στο ΕΕΤΕ του κτιρίου. Το κτίριο είχε παραχωρηθεί στο Επιμελητήριο, με σκοπό να στεγαστούν εκεί τα γραφεία του και να διαμορφωθούν σε Πολιτιστικό Κέντρο και εκθεσιακό χώρο για την εξυπηρέτηση των 3.200 μελών του. Το ΕΕΤΕ για μια ολόκληρη 13ετία συναντά διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια, τα οποία καθιστούν αδύνατη μέχρι σήμερα την πραγματοποίηση αυτών των σκοπών, ενώ η πολιτεία, παρά τις δεσμεύσεις της, ουσιαστικά, αρνείται να τα λύσει.

Στο πλάι των εικαστικών καλλιτεχνών βρίσκονται και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, οι οποίοι ήδη με ανακοινώσεις τους ζητούν να ολοκληρωθούν οι εργασίες για να στεγαστεί στο κτίριο το Επιμελητήριο.Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εξαρχείων - Νεάπολης "Η Γειτονιά","μία από τις ισχυρότερες δυνάμεις εναντίον των ναρκωτικών είναι ο πολιτισμός".

Στην αγωνιστική εκδήλωση της 18/3, το Επιμελητήριο καλεί να συμμετάσχουν όλα τα μέλη του. Επίσης, καλούν τον υπουργό Πολιτισμού, το δήμαρχο Αθήνας και όλους τους αρμόδιους να παρευρεθούν και να τοποθετηθούν δημόσια, σ' αυτό το τόσο καυτό θέμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ