Σάββατο 14 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Σώματα" ψυχής

Εγκαινιάζεται την Τρίτη στην αίθουσα τέχνης "έκφραση" (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα) έκθεση έργων γλυπτικής του Μίλτου Παπαστεργίου.Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στον κατάλογο, "αν θεωρήσουμε δεδομένη τη σύγχρονη αντίληψη πως ό,τι καινούριο στην τέχνη δημιουργεί δίκαιο και νομιμοποιείται, αυτομάτως προκύπτει η ανάγκη να ξαναδούμε και να επιστρέψουμε σε πράγματα γνωστά και οικεία, όπως είναι το ανθρώπινο σώμα, πέρα από ιδεολογίες και κοινωνικές αναφορές".

Κάτω από αυτό το πρίσμα ο Μίλτος Παπαστεργίου παρουσιάζει τη νέα του δουλιά, που την αποτελούν ορειχάλκινα γλυπτά γυναικείων σωμάτων. Εδώ σημασία έχει το σώμα αυτό καθ' αυτό και ο όγκος που κατ' ανάγκη καταλαμβάνει στο χώρο, όπως προκύπτει ύστερα από πολλά σχέδια, προσεχτική μελέτη φόρμας και κίνησης, αλλά κυρίως με εμμονή στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 του Απρίλη.

  • Εκθεση έργων ζωγραφικής του Γιάννη Κόττη φιλοξενείται αυτές τις μέρες στην γκαλερί "Ζουμπουλάκη" (πλατεία Κολωνακίου 20). Σ' αυτή την έκθεση θα δείξει εικόνες που τον συγκινούν: Εναν αναμμένο φάρο στη θάλασσα, ένα σκιάχτρο καταμεσής στο χωράφι, ένα ποτιστήρι που θα δώσει νερό στα φυτά του, έναν τεχνικό που ανεβαίνει σ' ένα τηλεγραφόξυλο μιας άλλης εποχής, ένα δέντρο τη νύχτα με λύκους στα κλαδιά του. Ουρανός και θάλασσα είναι το φόντο που πάνω τους διαγράφονται τα θέματά του. Εργα σχεδόν ανάγλυφα, κυρίως μεγάλων διαστάσεων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ