Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΤΤΙΚ - ΓΚΡΕΪΤ
Απαράδεκτη παρέμβαση της Επιθεώρησης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης μέσω της ΑΤΕ για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην ΑΤΤΙΚ - ΓΚΡΕΪΤ με βάση και τη διαβεβαίωση του υποδιοικητή της ΑΤΕ ότι το πρόβλημα θα λυθεί εντός δεκαημέρου, ζητούν με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης οι καπνεργάτες της παραπάνω επιχείρησης.

Επίσης οι εργαζόμενοι απορρίπτουν ομόφωνα τη νέα πρόταση των εργοδοτών τους Χαρδαλιά - Βιδάλη για πληρωμή μόνο μέρους των δεδουλευμένων, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως εμπαιγμό και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας.

Την πρόταση διατύπωσε λίγο πριν σε τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, ο Χαρδαλιάς. Οταν χθες Επιτροπή Εργαζομένων κοινοποίησε στον διευθυντή της Επιθεώρησης κ. Σιάκκα,την απόφαση της ΓΣ των εργαζομένων, ο τελευταίος απάντησε ότι οι καπνεργάτες "υποκινήθηκαν" (!) για να αποφασίσουν κάτι τέτοιο. Σε επιστολή του προς τον κ. Σιάκκα το Σωματείο καπνεργατών γράφει σχετικά:

"Η Επιθεώρηση Εργασίας έχει συγκεκριμένη αποστολή σε σχέση με την εφαρμογή των διατάξεων της Εργατικής Νομοθεσίας και την επίλυση των διαφορών μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων και όχι να παρεμβαίνει στις εσωτερικές διαδικασίες των Σωματείων, συκοφαντώντας τις αποφάσεις τους σαν υποκινούμενες.

Θεωρούμε αναγκαία την εκδήλωση αλληλεγγύης από κάθε φορέα ή κόμμα στο δίκαιο αγώνα μας και ευχαριστούμε γι' αυτό όλους όσοι μας συμπαρίστανται. Σας καλούμε να εξαντλήσετε τις δυνατότητες παρέμβασής σας που απορρέουν από το Νόμο πιέζοντας τον κ. Χαρδαλιά προκειμένου αυτός να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα 18 μηνών προς τους εργαζόμενους και όχι συκοφαντώντας και αμφισβητώντας τις ομόφωνες αποφάσεις των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ