Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Μάρτη 1998

Επερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις εξελίξεις στις ΔΕΚΟ

Οι ΔΕΚΟ - αφού εξυγιανθούν με την αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων - διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα τους, μπορούν και πρέπει να γίνουν περισσότερο αποτελεσματικές, προσφέροντας καλύτερες και φτηνότερες υπηρεσίες, διευρύνοντας συνεχώς τον κοινωνικό τους ρόλο, επισημαίνει το ΚΚΕ και τονίζει ότι σημαντική προϋπόθεση γι' αυτό αποτελεί η συνολική αναβάθμιση της κατάστασης των ίδιων των εργαζομένων σ' αυτές


ΣΕΛ.  5

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΘΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ!
ΑΛΛΑΓΗ
ΠΟΡΕΙΑΣ
χρειάζεται η ΓΣΕΕ

Την κατάθεση νομοσχεδίου - βόμβας ανήγγειλε χτες από το βήμα του συνεδρίου ο υπουργός Εργασίας, με το οποίο προωθεί την κατάργηση του 8ωρου και κανονικού ωραρίου, την ενίσχυση της μερικής απασχόλησης, την προώθηση των διαβόητων Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης κ. ά.

"Οι εξελίξεις που έρχονται, αλλά και τα αναγκαία συμπεράσματα, που βγαίνουν από τη μέχρι τώρα πορεία, απαιτούν να υπάρξει ανασυγκρότηση - ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι να σέρνεται παγιδευμένο στα αδιέξοδα των μονόδρομων του κεφαλαίου". Τα πιο πάνω τόνισε, μιλώντας χτες, κατά την έναρξη του συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καβάλα, ο Κώστας Παρασκευάς,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναπτύσσοντας τις θέσεις του Κόμματος για τα προβλήματα των εργαζομένων και την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Λίγο πριν, μιλώντας από το ίδιο βήμα, ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο, που αμέσως μετά το συνέδριο πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή, αποτελεί βόμβα στα θεμέλια των εργασιακών σχέσεων. Με το νομοσχέδιο αυτό προωθείται - όπως ομολόγησε - η "διευθέτηση" του χρόνου εργασίας - δηλαδή η κατάργηση του οχτάωρου και του κανονικού ωραρίου - η ενίσχυση της μερικής απασχόλησης, η προώθηση των διαβόητων Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης κλπ.!

"Η ενίσχυση της ΔΑΣ την Κυριακή θα αποτελέσει από τη Δευτέρα εμπόδιο σοβαρό στις θύελλες, που φέρνει η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό και το σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης", τόνισε στην παρέμβασή του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος.

Η λήξη της πρώτης μέρας του συνεδρίου, το οποίο ολοκληρώνεται με την ανάδειξη νέων οργάνων την Κυριακή, σημαδεύτηκε από τη νομιμοποίηση όλων των νόθων αντιπροσώπων, κατά της συμμετοχής των οποίων η ΔΑΣ κατέθεσε ενστάσεις. Σ' αυτή την απόφαση συνήργησαν οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και "Αυτόνομη Παρέμβαση".


ΣΕΛ.  12   -   14

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Μεγαλώνει η ανησυχία, αλλά και η λαϊκή διαμαρτυρία

Ενώ το ιμπεριαλιστικό σχέδιο για το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και αιματοκύλισμα της περιοχής βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού χτες μόλις οι αλβανόφωνοι ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου αρνήθηκαν διάλογο με την κυβέρνηση του Βελιγραδίου ακόμα και στη βάση "ευρείας αυτονομίας", όπως τους προτάθηκε, στην Αθήνα χτες η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" βροντοφώναξε έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης το μήνυμα της αντίστασης. Για να μην περάσουν τα "χατίρια" του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και της ΔΕΕ στα Βαλκάνια. Για να βρουν τρόπους οι λαοί να λύσουν τα προβλήματά τους χωρίς το θανατηφόρο "αγκάλιασμα" από τους κάθε λογής προστάτες.


ΣΕΛ.  10   -   11


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Χωρίς όρια το κυβερνητικό θράσος

"Αθλιότητα", κατά την Β. Παπανδρέου, δεν είναι ότι πολιτεύεται καθ' υπαγόρευση των μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων, όπως διατυπώνονται στην επιστολή Κοπελούζου, αλλά η δημοσιοποίηση της επιστολής!


ΣΕΛ.  6
Μείωση επικουρικών συντάξεων!

Μειωμένες επικουρικές συντάξεις μέχρι και 4.000 πήραν οι συνταξιούχοι μετάλλου, οι οποίοι παράλληλα έχουν να πάρουν αύξηση εδώ και πέντε χρόνια! Η μείωση, όπως συμβαίνει γενικά με τις επικουρικές συντάξεις, οφείλεται στο διπλασιασμό της παρακράτησης φόρου που επιβλήθηκε από φέτος


ΣΕΛ.  15
Πλήρης "εξόντωση" των ελληνικών αγροτικών προϊόντων

Νέο "πακέτο" αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, για την περίοδο 2000 - 2006, πρόκειται να εγκρίνει την ερχόμενη Τετάρτη η Κομισιόν, "εξοντώνοντας" το σύνολο, σχεδόν, των ελληνικών αγροτικών προϊόντων


ΣΕΛ.  3
ΛΑΜΙΑ
"Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο"

Με το σύνθημα "Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο", ο υπερήφανος λαμιώτικος λαός "υποδέχτηκε" τον σύγχρονο Πιουριφόι, Ν. Μπερνς, ενώ σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ τονίζει ότι "στην ασύδοτη δραστηριότητα του Ν. Μπερνς πρέπει να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα"


ΣΕΛ.  7
Πράσινο στην Αθήνα από... εξαγγελίες

Με στόχο να θολώσει τα νερά για το αντιπεριβαλλοντικό έργο της κυβέρνησης, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έφτασε στο σημείο να πει χτες ότι από το 1994 αυξάνεται το πράσινο μέχρι και 40.000 στρέμματα!


ΣΕΛ.  18   -   19
ΚΙΛΕΛΕΡ
Την Κυριακή στην Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα την Κυριακή, με το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο, η αγροτιά αλλά και ο λαός τιμούν την εξέγερση του Κιλελέρ και συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ


ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ