Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εμπιστεύτηκαν τη ΔΑΣ

Στη ΔΑΣ (υποστηρίχτηκε από την ΕΣΑΚ) εμπιστεύτηκε τη νέα διοίκηση του Σωματείου Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας,η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφισάντων στις αρχαιρεσίες του σωματείου, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από την αυξημένη συμμετοχή.

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 391 εργαζόμενοι, από 191 που είχαν ψηφίσει το 1995 και από τα 389 έγκυρα ψηφοδέλτια έλαβαν: Η ΔΑΣ 264 ψήφους, 6 έδρες στο ΔΣ, ενώ εξέλεξε 3 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και 7 στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Η "Αγωνιστική Ενότητα" 125 ψήφους, 3 έδρες στο ΔΣ, 1 αντιπρόσωπο για την Ομοσπονδία και 3 στο Εργατικό Κέντρο.Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες η ΔΑΣ είχε λάβει 116 ψήφους, 5 έδρες στο ΔΣ, 1 αντιπρόσωπο για την Ομοσπονδία και 3 για το ΕΚΛ, ενώ η "Αγωνιστική Ενότητα" είχε λάβει 74 ψήφους, 4 έδρες, 1 αντιπρόσωπο στην ΟΙΥΕ και 2 στο ΕΚΛ.

Ο Β. Σταμουλάκης εκλεγμένος στη νέα διοίκηση με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών τόνισε ότι "παρά την έντονη και πολύπλευρη πίεση, τις απειλές και την τρομοκρατία, οι εργαζόμενοι δείχνουν να έχουν βρει το δρόμο προς τα σωματεία τους και εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στις ταξικές θέσεις και στις δυνάμεις που αγωνιστικά θα αντιμετωπίσουν την επίθεση που κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν εξαπολύσει εναντίον τους".


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org