Πέμπτη 12 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εργατική συγκέντρωση στα Τρίκαλα

ΤΡΙΚΑΛΑ.-

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αντεργατικής πολιτικής και για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου Εργαζομένων Πριστηρίων και του Συλλόγου Συνεταιριστικών Υπαλλήλων.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Σ. Τσιοτινός,μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδόνας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη συσπείρωσης εργατών - αγροτών - άλλων μικρομεσαίων στρωμάτων, της πόλης και του χωριού, για να ανατραπεί μέσα από τους ενωτικούς λαϊκούς αγώνες η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στο χαιρετισμό του ο Ν. Καρανίκος πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων πριστηρίων, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο τρόπο παρά μόνο αυτόν του αγώνα, για να αποκρούσουν την επιχείρηση κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων και χτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κ. Αναγνωστόπουλος γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο οποίος υπογράμμισε ότι στο επίκεντρο του αγώνα των εργαζομένων είναι η υπόθεση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των κλαδικών συμβάσεων, για να αντιμετωπιστεί η προσπάθεια κυβέρνησης, βιομηχάνων και πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στην ουσία να τις καταργήσουν.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους εργαζόμενους να κρατούν πανό και να φωνάζουν συνθήματα κατά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αχ. Κανταρτζής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ