Τη δεύτερη περίοδο έκδοσής του εγκαινίασε το περιοδικό "Αρμολόι".Πρόκειται για έκδοση της Προοδευτικής Ενωσης Πυρσόγιαννης.Στόχος της τώρα, όπως και όταν, πριν είκοσι χρόνια, πρωτοκυκλοφόρησε είναι να μας βοηθήσει να μελετήσουμε, να κατανοήσουμε και να αγαπήσουμε την αρχιτεκτονική κληρονομιά των αυτοδίδακτων, αλλά σπουδαίων Ηπειρωτών μαστόρων της πέτρας. Τα Μαστοροχώρια,με κεφαλοχώρι τους την Πυρσόγιαννη, εκτείνονται στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Κονίτσης. Χτισμένα δεξιά και αριστερά του ποταμού Σαραντάπορου, φτάνουν μέχρι τις παρυφές του Γράμμου. Η ιστορική τους αφετηρία ανάγεται στο 16ο αιώνα. Οι μάστορες της πέτρας έγιναν ξακουστοί σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε ξένες χώρες.
Με πρωτοβουλία της "Προοδευτικής Ενωσης Πυρσόγιαννης", που ιδρύθηκε το 1926, δημιουργήθηκε το Μουσείο Ηπειρωτών Μαστόρων και το Κέντρο Ερευνας Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς.Σημαντική είναι επίσης, η ίδρυση στην Πυρσόγιαννη, Σχολής Μαστόρων της Πέτρας,που στοχεύει στην αναβίωση του παραδοσιακού αυτού επαγγέλματος και θα αποτελέσει φυτώριο νέων μαστόρων.
Από την εικοσάχρονη έρευνα της Ενωσης, συγκεντρώθηκε ένα σπάνιο υλικό γύρω από την τεχνική, τη "μυστική" γλώσσα (τα κουδαρίτικα) των μαστόρων, τα δρομολόγια, τα εργαλεία, τα συμφωνητικά που υπέγραφαν για την εκτέλεση της δουλιάς τους, τις κατασκευές των μαστόρων της Πυρσόγιαννης. Συγκεντρώθηκε επίσης υλικό για την καθημερινή ζωή τους και τα ταξίδια και τις συνθήκες δουλιάς τους μακριά απ' τον τόπο τους. Από αυτό το υλικό σημειώνουμε τις 2.000 φωτογραφίες από την Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, το Αργυρόκαστρο και το Χαρτούμ, αλλά και από την Αμερική κ.α. Φωτογραφίες που καλύπτουν την περίοδο 1870 - 1950, αλλά και τις 2.500 φωτογραφίες, σχέδια και αποτυπώσεις κατασκευών που συγκεντρώθηκαν.