Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχείο ελληνικής δισκογραφίας

Η συγκρότηση αρχείου ελληνικής δισκογραφικής παραγωγής συζητήθηκε, χτες, σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος με τη συμμετοχή της Ενωσης Ελληνικών Δισκογραφικών Εταιρειών,της Ενωσης Τραγουδιστών Ελλάδας,του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου,της Ενωσης Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδας και των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε η συγκρότηση αρχείου με σύγχρονες ψηφιακές μεθόδους, προκειμένου να διασωθεί ο τεράστιος πλούτος της ελληνικής μουσικής δημιουργίας. Ετσι, συγκροτείται Ομάδα Εργασίας,στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι των δισκογραφικών εταιριών, των συνθετών, των στιχουργών, των τραγουδιστών και ειδικών επιστημόνων, προκειμένου να επεξεργαστούν το τελικό σχέδιο οργάνωσης και λειτουργίας του αρχείου. Ενα αρχείο που θα συμπληρώσει εκείνο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής που έχει αναλάβει το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη - Κέντρο Εθνομουσικολογίας.

Εξάλλου, η ίδια σύσκεψη διευρυμένη με εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας ασχολήθηκε με την επικόλληση ταινίας ασφάλειας στα δισκογραφικά προϊόντα.Το θέμα που κυριάρχησε ήταν η πειρατεία και η παράνομη διακίνηση δισκογραφικών προϊόντων, για την αντιμετώπιση της οποίας συγκροτήθηκε επιτροπή, που θα παρακολουθεί την εφαρμογή του συστήματος επικόλλησης ταινιών ασφαλείας που ήδη εφαρμόζει η Ενωση των Ελληνικών Δισκογραφικών Εταιρειών.

Με τον ίδιο σκοπό θα υπογραφεί σύμβαση συνεργασίας υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Μετά τη δοκιμαστική εφαρμογή της συμφωνίας θα ακολουθήσει η νομοθετική ρύθμιση του συστήματος, όπου θα προβλέπονται αστικές και ποινικές κυρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ