Κυριακή 22 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Οι πυρκαγιές "σπέρνουν" καταστροφές και πείνα

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Αντιμέτωποι με την απειλή της πείνας είναι τουλάχιστον 25.000 κάτοικοι της νήσου Βόρνεο. Αιτία; Οι πρόσφατες πυρκαγιές που έχουν αποτεφρώσει και εξακολουθούν να κατακαίουν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης. Σύμφωνα με την ινδονησιακή εφημερίδα "ΤΖΑΚΑΡΤΑ ΠΟΣΤ", εκείνοι που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι κάτοικοι της περιφέρειας Κουτάι του ανατολικού Καλιμαντάν, όπου οι αρχές έχουν ήδη αποστείλει 80 τόνους ρυζιού ως βοήθεια. Στο σχετικό δημοσίευμα δε διευκρινίζεται εάν η έλλειψη τροφίμων οφείλεται στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ινδονησία ή στις φωτιές που καταστρέφουν τα δάση της περιοχής.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι τα μελλοντικά θύματα της πείνας είναι στην πλειοψηφία τους και υπεύθυνοι για το κακό, καθώς πολλές από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό θεωρούνται έργο όχι μόνον των βιομηχάνων, αλλά και των αγροτών που για διάφορους λόγους επιδιώκουν τη μετατροπή της δασικής γης σε καλλιεργήσιμη.

Τον περασμένο χρόνο χιλιάδες άνθρωποι αντιμετώπισαν το φάσμα του λιμού σε απομακρυσμένα τμήματα της επαρχίας Ιριαν Τζάγια, όπου εξαιτίας των πυρκαγιών, του τοξικού νέφους και της ξηρασίας καταστράφηκαν οι καλλιέργειες.

Οι φετινές πυρκαγιές στο ανατολικό Καλιμαντάν έχουν ήδη προκαλέσει την εμφάνιση τοξικού νέφους, που δημιουργεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών αλλά και στις αεροπορικές συγκοινωνίες της πόλης Σαμαρίντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ