Παρασκευή 13 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποκριάτικες νότες

Μεγαλώνει ο κύκλος στο "γαϊτανάκι" της Αποκριάς.

Στο Πέραμα,η καρναβαλική αυλαία θ' ανοίξει την Κυριακή με παιδικό πάρτι στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, ενώ στις 20 Φλεβάρη ο ίδιος χώρος θα φιλοξενήσει πάρτι μασκέ για... μεγάλα παιδιά. Αρματα, κλόουν και πλήθος κόσμου θα παρελάσουν στις 22 του μήνα στη Λ. Ειρήνης, για να καταλήξουν στην Πρόνοια, όπου θα "ξημερώσουν" παρέα με τους "Δραπέτες του χρόνου". Μέσα στα σχέδια και το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρή Δευτέρα στη Χωράφα.

Η "Αποκριά στη Νέα Ερυθραία" κάνει, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τη δυναμική της εμφάνιση. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου καλεί την Κυριακή 22 Φλεβάρη (από τις 11 το πρωί) τους φίλους της Αποκριάς, για να τους "κάνει το τραπέζι" με φασολάδα και κρασί στην πλατεία Νικ. Πλαστήρα.

Παρέλαση μεταμφιεσμένων και αναβίωση παλιών εθίμων περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις στο Δήμο Μεσσήνης την 1η Μάρτη, που θα κορυφωθούν την Καθαρή Δευτέρα, με παρέλαση πρωτότυπων αρμάτων, εκφώνηση σατιρικού διαλόγου, τραγούδια και χορό στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην Πάτρα,περισσότεροι από 40.000 καρναβαλιστές αναζητούν αυτές τις μέρες το "χαμένο θησαυρό", ενώ 3.000 λιλιπούτειοι Πατρινοί πραγματοποιούν εκδηλώσεις και θα παρουσιάσουν τη δική τους ξεχωριστή "μεγάλη" παρέλαση, αυτή την Κυριακή. Παράλληλα, τα καρναβαλικά συνεργεία του δήμου δουλεύουν πυρετωδώς για την κατασκευή του "Οδυσσέα", του φετινού "βασιλιά Καρνάβαλου". Πρόγραμμα εκδηλώσεων... δεν υπάρχει, αφού καθημερινά στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης θα πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, "ανοιχτοί" αποκριάτικοι χοροί, συναυλίες, εκθέσεις και παρελάσεις της μπάντας του δήμου με τη συνοδεία μουσικών αρμάτων. Τα περιβόητα "μπουρμπούλια" δίνουν και φέτος το στίγμα του Πατρινού Καρναβαλιού. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων η μεγάλη παρέλαση της 1ης Μάρτη, στην οποία για μια ακόμα χρονιά, η σάτιρα θα αποτελέσει το "βαρύ πυροβολικό". Η τελετή λήξης με το κάψιμο του Καρναβάλου στο μόλο της πόλης, θα αποχαιρετήσει το φετινό καρναβάλι. "Οσοι αντέξουν", θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό χαρταετού την Καθαρή Δευτέρα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ