Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ
Συνεχίζεται το "μαγείρεμα" της ρύθμισης

Κυβέρνηση και τράπεζες συνεχίζουν το "μαγείρεμα" του "εκσυγχρονισμού της τραπεζικής τοκογλυφίας", σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τις αντιδράσεις όλων όσοι θίγονται από τους επαχθείς όρους δανεισμού των τραπεζών. Χτες, γενικώς και αορίστως, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας έκανε λόγο για ρύθμιση που θα προβλέπει εξάμηνο ανατοκισμό, τόσο για τα δάνεια που θα συναφθούν στο μέλλον όσο και γι' αυτά που έχουν συναφθεί στο παρελθόν και ότι η ρύθμιση θα δημοσιοποιηθεί μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Η δυστοκία στην οριστικοποίηση της απόφασης είναι ενδεικτική ότι συνεχίζεται το "μαγείρεμα" της ρύθμισης μεταξύ του υπουργείου και των τραπεζιτών.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των δανειοληπτών, μετά από ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν χτες με τον Γ. Παπαντωνίου, με δηλώσεις τους:

  • κατάγγειλαν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη 4.000 πλειστηριασμοί και ολόκληρες περιουσίες περνάνε στα χέρια των τραπεζών για υποπολλαπλάσιες οφειλές
  • εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τον τρόπο αντιμετώπισής τους από τον υπουργό και έδωσαν πρόσθετα στοιχεία με χαρακτηριστικές περιπτώσεις δανειοληπτών που, λόγω του σημερινού τρόπου ανατοκισμού του δανείου, οφείλουν στις τράπεζες πολλαπλάσια ποσά από αυτά που δανείστηκαν αρχικά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ