Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Αντιδρούν για τον κανονισμό μεταθέσεων

Σε ανοιχτή ενημερωτική συγκέντρωση καλεί τους λιμενικούς το ερχόμενο Σάββατο η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΕΠΛΣ), με αντικείμενο το Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τον κανονισμό μεταθέσεων του προσωπικού.

Με ανακοίνωσή της η Ενωση επισημαίνει ότι παρά τις αρχικές δεσμεύσεις του υπουργού για το περιεχόμενο του νέου κανονισμού, τελικά διαπιστώνεται ότι υπάρχει τεράστιο χάσμα απόψεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το ΠΔ που προωθήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το 75% του προσωπικού πρέπει να μετατεθεί υποχρεωτικά, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η επιθυμία των υπαλλήλων για τον τόπο υπηρεσίας τους. Αν εφαρμοστεί αυτό το σύστημα, ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με υπέρογκα ποσά (περίπου 1.3 δισ. δρχ.), τη στιγμή που υπάρχουν περίπου 2.500 κενές οργανικές θέσεις και προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη για την κάλυψή τους με νέο προσωπικό.

"Η έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου και η αδυναμία για έναν κανονισμό, όπου κάθε συνάδελφος θα ξέρει ότι κάποια στιγμή θα μετατεθεί στον τόπο που επιθυμεί, φανερώνουν ότι για μια ακόμη φορά το καθεστώς των διακρίσεων και των ρουσφετολογικών μεταθέσεων θα διαιωνίζεται στο Λιμενικό Σώμα, καθώς από τη μία, με το πρόσχημα το οικονομικό, η εκάστοτε ηγεσία θα επιλέγει τις μεταθέσεις που θέλει να γίνουν, ενώ από την άλλη οι συνάδελφοι με το πέρας του χρόνου θα είναι πάντοτε έρμαιο στις διαθέσεις της εκάστοτε ηγεσίας", τονίζει η ΠΕΠΛΣ.

Σημείο τριβής, όμως, με τα σωματεία των υπαλλήλων του ΥΕΝ αποτελεί και η σύνταξη του νέου οργανογράμματος του υπουργείου. Παρά το γεγονός ότι η ΠΕΠΛΣ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΥΕΝ συμφώνησαν από κοινού ποια πρέπει να είναι η νέα οργανωτική διάρθρωση των υπηρεσιών του ΥΕΝ και ποια η αποστολή του Λιμενικού Σώματος, η ηγεσία του υπουργείου φαίνεται να μη συμφωνεί με τις προτάσεις τους. Οι συνδικαλιστές του χώρου υποστηρίζουν ότι, αν αποδεχτεί η ηγεσία τους τις προτεινόμενες αλλαγές, τότε θα υπάρξει ορθολογικότερη κατανομή του προσωπικού, θα εξαλείψουν τριβές και αντιπαραθέσεις που προκαλούνται σήμερα από τις αλληλοεπικαλύψεις και τη σύγχυση όσον αφορά στο ρόλο ορισμένων διευθύνσεων του υπουργείου, ενώ το Λιμενικό Σώμα θα ανταποκριθεί στην κύρια αποστολή του, που είναι η προστασία των θαλασσών και η προσφορά στον Ελληνα πολίτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ