Σάββατο 24 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
"Αναταράξεις" δημοτικού χαρακτήρα

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές. Μετά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, καταγράφονται διαφοροποιήσεις των τοπικών οργανώσεων έναντι των κεντρικών επιλογών του κόμματος και στην Πάτρα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 18 περίπου οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή οι 16 με υπόμνημά τους προς το ΕΓ ζητούν να μην λάβει το χρίσμα ο νυν δήμαρχος Α. Καράβολας, αλλά ο αντιδήμαρχος Γ. Κασσίμης. Την ίδια ώρα διαφαίνεται ότι στην Πάτρα θα υπάρξει και εκεί πρόβλημα με "αντάρτες" υποψηφίους καθώς το χρίσμα διεκδικούν και οι Αντωνόπουλος, Παπαδόπουλος, Μανωλόπουλος.

Οσο για την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα, τα "σύννεφα" κάθε άλλο παρά "αραιώνουν". Οπως διαφαίνεται από πλευράς Δαμανάκη, εκφράζεται έντονη δυσφορία για το γεγονός ότι μέχρι στιγμής, και παρά την επισημοποίηση της στήριξής της από το ΠΑΣΟΚ, κανένας βουλευτής της Α Αθήνας του κυβερνώντος κόμματος δεν έχει εκδηλώσει όχι τη συμπαράσταση αλλά ούτε καν τη "συμπάθειά" του... Από την άλλη η οργάνωση της Α Αθήνας που διαφωνεί με την επιλογή της Μ. Δαμανάκη, φέρεται και εκείνη ενοχλημένη με τη στάση των βουλευτών, επειδή δεν αντιτάχτηκαν στην απόφαση του ΕΓ. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αναμένεται να συζητηθεί μεταξύ του Κ. Σκανδαλίδη και της Μ. Δαμανάκη, που θα έχουν συνάντηση τη Δευτέρα στη Χαρ. Τρικούπη.

Πάντως η εσωκομματική εικόνα του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα φαίνεται να οξύνεται όλο και περισσότερο, λόγω και του θέματος των νέων μελών που έχει διχάσει τους "εκσυγχρονιστές" με τις υπόλοιπες εσωκομματικές ομάδες. Λέγεται, μάλιστα, ότι με αφορμή το παραπάνω ζήτημα, σε συνεδρίαση της οργάνωσης του Αγίου Θωμά του ΠΑΣΟΚ, στο Γουδί, σε τέτοιο βαθμό "άναψαν τα αίματα", που κατέστη αναγκαία η κλήση περιπολικού...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ